Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Τα παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τις πέτρες - Ανατριχιαστική περιγραφή

Ο χαμός των δύο παιδιών συγκλονίζει το πανελλήνιο

31 Οκτωβρίου 2020 09:50
Σεισμός στη Σάμο: Τα παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τις πέτρες - Ανατριχιαστική περιγραφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από το θάνατο της 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου Άρη που καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε όταν τα 6, 7 ρίχτερ χτύπησαν τη Σάμο. Ακόμη και οι διασώστες της ΕΜΑΚ λύγισαν μπροστά στην εικόνα των δύο παιδιών τα οποία βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από πέτρες και χώμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα δύο παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν πέρασαν από το συγκεκριμένο στενό δρόμο τον οποίο χρησιμοποιούσαν σχεδόν καθημερινά, ενώ στην Σάμο αναμένεται να μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το διάγγελμα.

Οι ιδιες μαρτυρίες πιθανολογούν ότι την ώρα της σεισμικής δόνησης ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε τη 15χρονη φίλη του για να την προστατεύσει χωρίς όμως να φανταστεί ότι πάνω από το κεφάλι τους παραμόνευε ο θάνατος.

Το στοιχείο που κάνει ακόμα πιο τραγικό το θάνατο του 17χρονου μαθητή είναι ότι ο πατέρας του γνωστός δημοσιογράφος του νησιού ενημέρωνε και τα Αθηναϊκά Μέσα για όλες τις εξελίξεις του σεισμού μη γνωρίζοντας όμως ότι ο πολυαγαπημένος του γιος ήταν το ένα από τα δύο θύματα του εγκέλαδου.

Και την ώρα που ο δημοσιογράφος πάσχιζε να μάθει λεπτομέρειες για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς η σύζυγός του προσπαθούσε μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων να μάθει αν είναι καλά το παιδί τους, το οποίο εκείνη την ώρα επέστρεφε από το σχολείο.

Τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους έχασαν όταν έμαθαν ότι το ένα από τα δύο παιδιά που πέθαναν όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο ήταν ο μεγάλος τους γιος. Συγκλονισμένοι και η τοπική κοινωνία αφού γνώριζαν τις οικογένειες των δύο άτυχων παιδιών .

Σε κατάσταση σοκ και η οικογένεια της ανήλικης μαθήτριας που σκοτώθηκε τη στιγμή που επέστρεφε από το σχολείο της. Η ανήλικη κοπέλα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε με τους γιατρούς του νοσοκομείου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να τη βοηθήσουν να ζήσει.

Η Original 21 Σάμου έστειλε το δικό της μήνυμα στα δύο παιδιά 15 και 17 ετών που άφησαν την τελευταία του πνοή «Καλό ταξίδι σε αυτά τα δύο παιδιά. Μικρέ ΠΑΟΚτζή να προσέχεις την κοπέλα σου εκεί ψηλά. Συλλυπητήρια στις οικογένειας των παιδιών. Κουράγιο σε όλους…».

Η αγωνία ήταν μεγάλη για να σωθεί και ένα 14χρονο αγοράκι το οποίο έχει ανοιχτά κατάγματα και σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του. Το παιδί κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του σε άλλο σημείο από εκείνο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο μαθητές.

Ο 14χρονος έφτασε στην Αθήνα με C-130 αργά το βράδυ της Παρασκευής και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού γιατί το νοσοκομείο της Σάμου δεν έχει παιδιατρική μονάδα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share