Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στην Σάμο εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μαζί με ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ

30 Οκτωβρίου 2020 15:22
Στην Σάμο εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Σάμο μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ με ελικόπτερο και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ. Η πρώτη εικόνα από το σεισμό στη Σάμο είναι περιορισμένες ζημιές σε παλιά σπίτια.

Επειδή δεν υπάρχει πρωτόκολλο παράλληλης αντιμετώπισης πανδημίας και σεισμού σε περίπτωση που κάτοικοι δεν πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τέσσερις τραυματίες.

Σεισμός στη Σάμο - Δήλωση σοκ: Θα υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία

Το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Σάμου, ο οποίος έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η δόνηση ταρακούνησε και την Τουρκία με τα Μέσα της γειτονικής χώρας να μεταδίδουν ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια στη Σμύρνη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναμένεται να υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία. Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες στη Σάμο λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,7 βαθμών και στο τι να κάνουν και πως να προσέξουν.

«Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί».

Σεισμός στη Σάμο: Ταρακουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα - Στο δρόμο οι πολίτες

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε σεισμός 6,6 ρίχτερ στη Σάμο όπου καταγράφτηκαν αρκετές καταστροφές με κτήρια να καταρρέουν και τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα ιδιαίτερα αισθητός έγινε και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα νησί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την ένταση και την διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε εκκλησία στο Καρλόβασι!

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού.

Για εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια έκανε λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη ενημέρωση που έκανε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το samos24.gr έχει καταρρεύσει τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share