Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για εργαζόμενη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

29 Οκτωβρίου 2020 21:52
Συναγερμός στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός σήμανε στη δομή φιλοξενίας μεταναστών του Καρά Τεπέ. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε 25χρονη εργαζόμενη στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ενώ λίγο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι προσωρινά αποχώρησαν από τη δομή προκειμένου να ελεγχθεί η όλη κατάσταση.

Συναγερμός στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" : Τουλάχιστον 24 κρούσματα κορωνοϊού

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 24 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ όλη η συμπρωτεύουσα νωρίτερα ανακοινώθηκε πως τίθεται σε Lockdown.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου στο Thestival, «γι’ αυτούς τους συναδέλφους γνωρίζουμε ότι νοσούν διότι εμφάνισαν συμπτώματα και μας ενημέρωσαν οι ίδιοι. Υπάρχει συρροή. Θετικοί στον ιό είναι και πέντε ασθενείς από την καρδιολογική».

Όπως λέει ο ίδιος, «αύριο θα είναι κλειστά κάποια χειρουργεία, καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Δεν γίνεται όμως, οι συνάδελφοι να μην μπαίνουν σε καραντίνα, να υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και να μην γίνονται τακτικά τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό των νοσοκομείων».

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, δήλωσε στο Thestival ότι «κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. H κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται κι εμείς ακολουθούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι μία δυναμική κατάσταση κι όλα μεταβάλλονται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες».

Πρόσφατα έφτασε στο Thestival καταγγελία από μέλος του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου, η οποία ανέφερε ότι ειδικευόμενος γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου έκανε εφημερία ενώ νοσούσε από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ειδικευόμενος γιατρός υποβλήθηκε σε τεστ κατά την έναρξη της εφημερίας. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό στη διάρκεια της εφημερίας, όμως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για να μην εγκαταλείψει τη θέση του. Του γνωστοποιήθηκε ότι είναι θετικός μετά τη λήξη της εφημερίας. Η καταγγελία χρήζει διερεύνησης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share