Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη: Θετικό 1 στα 10 rapid test κορωνοϊού στην παραλία!

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην πόλη

29 Οκτωβρίου 2020 13:26
«Βράζει» η Θεσσαλονίκη: Θετικό 1 στα 10 rapid test κορωνοϊού στην παραλία!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βράζει» εξαιτίας του κορωνοϊού η Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με το voria.gr, το 1 στα 10 rapid test βρέθηκε θετικό στην παραλία της πόλης, σε ένα ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό για την κατάσταση, που επικρατεί στην περιοχή.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα, για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά, με το συναγερμό να σημαίνει και σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες, όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο».

Eάν παραμείνει το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο, η κατάσταση θα είναι τραγική και ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των προηγούμενων ημερών και μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3%-5%. Με το 10%, τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share