Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Ρόδο: Έτσι βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο ανήλικοι surfers

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

28 Οκτωβρίου 2020 21:29
Τραγωδία στη Ρόδο: Έτσι βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο ανήλικοι surfers

Τραγικό θάνατο βρήκαν πριν από λίγη ώρα ανοιχτά της Λίνδου, δύο αδέλφια ηλικίας 13 και 15 ετών, ενώ ένα τρίτο ακόμα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» πρόκειται για νέα παιδιά, τουρίστες που είχαν έρθει στο νησί μας για διακοπές πριν από μερικές μέρες κι έκαναν θαλάσσιο σπορ με αλεξίπτωτο όταν ξαφνικά έσπασε το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος στο ακρωτήρι Γκίνας, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους Πεύκους και τη Λίνδο.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο της Ρόδου σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο παιδί και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος στη Λίνδου που βρίσκεται επί τόπου, ενώ την όλη επιχείρηση συντονίζει προσωπικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτας Βενιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη από τους λιμενικούς ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των θαλασσίων σπορ και ο χειριστής του ταχύπλοου οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Ρόδο – Έτρεχαν για να σωθούν οι κάτοικοι (video)

Μεγάλος τρόμος επικράτησε στη Ρόδο λόγω του υδροστρόβιλου που «χτύπησε» το νησί. Οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν και κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το καιρικό φαινόμενο. Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας της Ρόδου, Κώστας Φιλίππου μίλησε στο Mega και περιέγραψε αναλυτικά όσα έζησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο υδροστρόβιλος έρχεται προς το μέρος του, ζήτησε από τους τουρίστες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εισέλθουν στο κατάστημα για να προστατευθούν.

Ο υδροστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι, οι οποίοι βέβαια δεν πέρασαν από το ίδιο σημείο. Πλέον, όπως εξήγησε τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στο νησί. Διαβάστε επίσης και για τον υδροστρόβιλο που είχε "χτυπήσει" και τον Πόρο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share