Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Ρόδο – Έτρεχαν για να σωθούν οι κάτοικοι (video)

Κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το καιρικό φαινόμενο

22 Οκτωβρίου 2020 08:40
Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Ρόδο – Έτρεχαν για να σωθούν οι κάτοικοι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλος τρόμος επικράτησε στη Ρόδο λόγω του υδροστρόβιλου που «χτύπησε» το νησί. Οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν και κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το καιρικό φαινόμενο. Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας της Ρόδου, Κώστας Φιλίππου μίλησε στο Mega και περιέγραψε αναλυτικά όσα έζησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο υδροστρόβιλος έρχεται προς το μέρος του, ζήτησε από τους τουρίστες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εισέλθουν στο κατάστημα για να προστατευθούν.

Ο υδροστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι, οι οποίοι βέβαια δεν πέρασαν από το ίδιο σημείο. Πλέον, όπως εξήγησε τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στο νησί. Διαβάστε επίσης και για τον υδροστρόβιλο που είχε "χτυπήσει" και τον Πόρο.

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος στη Νάξο - Ορατός από πολλά σημεία του νησιού (video)

Ένας εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Νάξο. Όπως περιγράφουν τα τοπικά Μέσα, ο ανεμοστρόβιλος ήταν ορατός από πολλές περιοχές του νησιού και οι κάτοικοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν.

Το φαινόμενο διήρκεσε λίγη μόνο ώρα και στη συνέχεια χάθηκε ανοιχτά της θάλασσας προς την Πάρο. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πράγματι μια αυξητική συχνότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στην Ελλάδα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αστάθειας των χαμηλότερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Οι υδροστρόβιλοι είναι στήλες περιστρεφόμενου αέρα, που εκτείνονται από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τη βάση κάποιου σύννεφου, με το οποίο συνδέονται.

Δεν εμφανίζονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια καταιγίδων ή κακοκαιρίας. Στη χώρα μας φθάνουν συνήθως σε πλάτος τα 20-30 μέτρα και ύψος από 700 -1.000 μέτρα.

Απίστευτο: Τεράστιος υδροστρόβιλος στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής! (Video)

Απίστευτες είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής με έναν τεράστιο υδροστρόβιλο! Ο άστατος καιρός που επικρατούσε το Σάββατο στη Χαλκιδική ευνόησε και τη δημιουργία υδροστρόβιλου.

Κάτοικοι και επισκέπτες εντόπισαν το εντυπωσιακό φαινόμενο να κινείται στον Κόλπο του Αγίου Όρους με κατεύθυνση από Αμμουλιανή προς Σιθωνία.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share