Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος στη Νάξο - Ορατός από πολλά σημεία του νησιού (video)

Οι κάτοικοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν

22 Οκτωβρίου 2020 07:43
Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος στη Νάξο - Ορατός από πολλά σημεία του νησιού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Νάξο. Όπως περιγράφουν τα τοπικά Μέσα, ο ανεμοστρόβιλος ήταν ορατός από πολλές περιοχές του νησιού και οι κάτοικοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν.

Το φαινόμενο διήρκεσε λίγη μόνο ώρα και στη συνέχεια χάθηκε ανοιχτά της θάλασσας προς την Πάρο. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πράγματι μια αυξητική συχνότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στην Ελλάδα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αστάθειας των χαμηλότερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Οι υδροστρόβιλοι είναι στήλες περιστρεφόμενου αέρα, που εκτείνονται από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τη βάση κάποιου σύννεφου, με το οποίο συνδέονται.

Δεν εμφανίζονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια καταιγίδων ή κακοκαιρίας. Στη χώρα μας φθάνουν συνήθως σε πλάτος τα 20-30 μέτρα και ύψος από 700 -1.000 μέτρα.

Θετική στον κορωνοϊό η 7χρονη που διασωληνώθηκε από το σοβαρό τροχαίο στη Νάξο!

Έναν διασωληνωμένο ασθενή της ηλικιακής ομάδας 0-17 χρόνων περιλαμβάνει, έπειτα από πολύ καιρό μηδενικών αναφορών στο σχετικό πεδίο, η τελευταία ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον κορωνοϊό. Συνολικά οι διασωληνωμένοι μέχρι και χθες το βράδυ ήταν 64 επί συνόλου 162 ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ).

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, πρόκειται για κορίτσι ηλικίας 7,5 χρόνων το οποίο όμως δεν διασωληνώθηκε λόγω της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της. Η διασωλήνωση έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρές κακώσεις που υπέστη το παιδί, το περασμένο Σάββατο όταν το όχημα που οδηγούσε ο πατέρας του εξετράπη της πορείας του. Κατά τη σφοδρή σύγκρουση του οχήματος σε τοίχο, που έλαβε χώρα στη Νάξο, σκοτώθηκε η μητέρα της διασωληνωμένος μικρής και τραυματίστηκαν ελαφρά τα μεγαλύτερα αδέλφια της όπως και ο πατέρας.

Η διασωλήνωση όπως και η διακομιδή του παιδιού σε νοσοκομείο της Αττικής ήταν μονόδρομος. Ωστόσο, για την εισαγωγή στη ΜΕΘ του παιδιατρικού νοσοκομείου ο.πως και για ολες τις ΜΕΘ αποτελούσε προϋπόθεση ο έλεγχος για κορωνοϊό. Το πρώτο τεστ που έγινε στο βαριά τραυματισμένο παιδί έδειξε πως ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Κατά πληροφορίες, σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα και του δεύτερου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Η διενέργεια ελέγχου για κορωνοϊό πριν απο την εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπως και πριν από τις χειρουργικές επεμβάσεις αποτελεί πλέον κανόνας του πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία όλων των ασθενών και του προσωπικού που θα "εκτεθούν" σε τυχόν θετικό στον κορωνοϊό άτομο αλλά και η καλύτερη διαχείριση του ίδιου του ασθενή σε περίπτωση που ειναι θετικός.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share