Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Λαμία: Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού

Κλειστά τρία τμήματα σχολείων

21 Οκτωβρίου 2020 21:58
Συναγερμός στη Λαμία: Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού

Μπορεί ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού το χάρτη της Τετάρτης (21/10), ωστόσο γίνονται συνεχώς νέα τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας με κάποια εξ αυτών να επιστρέφουν θετικά. Έτσι εκτός από τα νέα κρούσματα που έγιναν γνωστά νωρίτερα το απόγευμα στο εργοστάσιο και σε στενό συγγενή του ενός εκ των πέντε αστυνομικών από τη Διμοιρία Υποστηρίξεως Φθιώτιδας, νωρίς το βράδυ έγιναν γνωστά πέντε (5) νέα περιστατικά covid-19, όλα στη Λαμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport όλα είναι επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο ιχνηλάτησης. Αντιστοιχούν σε τρία παιδιά και σε δύο γυναίκες, επαφές πρόσφατων κρουσμάτων, που σημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε καραντίνα από την Πολιτική Προστασία.

Λόγω των κρουσμάτων στα παιδιά που είναι μαθητές, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων και συγκεκριμένα στο 6ο ΓΕΛ Λαμίας και στο 2ο Δημοτικό, καθώς και η αναστολή λειτουργίας του 26ου Νηπιαγωγείου.

Με τα νέα δεδομένα, φθάσαμε στα 33 ενεργά κρούσματα στο νομό, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός τις επόμενες ώρες να αυξηθεί.

Θετικός στον κορωνοϊό ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο που αυτοκτόνησε

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού, αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης (21/10).

Ο 41χρονος ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας «Νέα Θάλπη» βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του όπου έβαλε τέλος στην ζωή του με μία κυνηγετική καραμπίνα. Ο αυτόχειρας φέρεται να έχει αφήσει επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος άνδρας είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ήταν ιδιοκτήτης και γεροντολόγος στη μονάδα, και παράλληλα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ο αυτόχειρας είχε εκφράσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα την αγωνία του για τους οίκους ευγηρίας και είχε ζητήσει να διατίθενται rapid test, προκειμένου να είναι συνεχής ο έλεγχος για την ασφάλεια φιλοξενούμενων και εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Καμπανάρος, υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω γηροκομείο επιβεβαιώθηκε πως βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μία ηλικιωμένη τρόφιμος και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι απομονώθηκαν στο σπίτι τους.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων σπεύδουν στον οίκο ευγηρίας για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, αφού, όπως λένε, ήταν καλός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, «ένας δικός τους άνθρωπος».

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε: «Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δ.Κ., ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη».

Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.

Ο Δ.Κ. υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία.

Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share