Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στα Ιωάννινα

16 ηλικιωμένοι έχουν νοσήσει από τον φονικό ιό στο συγκεκριμένο γηροκομείο

21 Οκτωβρίου 2020 13:41
Δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στα Ιωάννινα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες μεταξύ των φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών».

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί στην φονικό ιό βρέθηκαν δύο ακόμη ηλικιωμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο συνολικός αριθμός των ηλικιωμένων που έχει νοσήσει ανέρχεται πλέον στους 16.

Από κει και πέρα αργά το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε θετικός στον ιό και εργαζόμενος της δομής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Επίσης ενημερωθείτε και για το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στη Βουλή, τι μέτρα θα ισχύσουν από αύριο.

Κορωνοϊός: «Χτύπησε» και γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο ο φονικός ιός

Συναγερμός λόγω κορωνοϊού έχει σημάνει και σε γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, με δύο εργαζόμενους και μια ηλικιωμένη να βρίσκονται θετικοί στον φονικό ιό.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη 88 ετών, η οποία είναι ασυμπτωματική. Νωρίτερα τη Δευτέρα (19/10) έγινε η μεταφορά της στο νοσοκομείο. Άλλοι δυο εργαζόμενοι βγήκαν επίσης θετικοί στον ιό και απομονώθηκαν στις οικίες τους.

Ο ΕΟΔΥ είχε έρθει για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου, κλήθηκε ξανά προληπτικά από τον ιδιοκτήτη και ήρθε την προηγούμενη Πέμπτη. Έκανε rapid test και βγήκε ένα θετικό μιας εργαζόμενης 33 ετών.

Όπως αναφέρει το STAR την Δευτέρα ο διευθυντής της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων έδωσε εντολή να γίνουν άλλα 100 γρήγορα τεστ και έτσι διαπίστωσαν ότι είχαν κολλήσει άλλοι δυο, η ηλικιωμένη και άλλος ένας εργαζόμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση του κορωνοϊού, την περίοδο της καραντίνας, ο υπεύθυνος πήρε πρωτοβουλία και κλείστηκαν φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι μέσα στο γηροκομείο για 65 ημέρες προκειμένου να μην υπάρχουν επαφές που θα έθεταν σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους.

10ήμερο λουκέτο σε γηροκομείο στα Ιωάννινα με εντολή Χαρδαλιά

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά μπαίνει σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα.

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους.

Το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share