Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 528 οι νεκροί στην χώρα - Συναγερμός με «έκρηξη» κρουσμάτων στη Λιβαδειά

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων

20 Οκτωβρίου 2020 16:58
Κορωνοϊός: Στους 528 οι νεκροί στην χώρα - Συναγερμός με «έκρηξη» κρουσμάτων στη Λιβαδειά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στους 528 βρίσκονται πια οι νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας, την ίδια στιγμή που μια «έκρηξη» κρουσμάτων σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά να σημαίνει συναγερμό.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό».

Επιπλέον πέντε ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19, τη στιγμή που έρχεται πιθανότατα μια «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Στα 18 τα κρούσματα στο εκκοκκιστήριο της Λιβαδειάς

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μόλυνση κλειστών ομάδων ανθρώπων που λόγω της δουλειάς τους συγχρωτίζονται σε κλειστούς χώρους με συνέπεια να μεταδίδουν την covid-19.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με κρούσμα σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες!

Σύμφωνα με το LamiaReport, η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ακουμπά πολλές δεκάδες πολιτών, αφού εκτός από συγγενείς και φίλους υπάρχουν και οι παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή στο χώρο αυτή την περίοδο.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share