Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Λαύριο: 47χρονος Έλληνας πλοίαρχος πέθανε εν πλω

Θρήνος...

20 Οκτωβρίου 2020 08:24
Τραγωδία στο Λαύριο: 47χρονος Έλληνας πλοίαρχος πέθανε εν πλω
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή στο φορτηγό πλοίο “kingfisher D” με σημαία Νήσων Μάρσαλ, άφησε ένας 47χρονος Έλληνας πλοίαρχος. Το πλοίο προερχόταν κενό φορτίου από το λιμάνι “BEJAIA” της Αλγερίας με προορισμό το αγκυροβόλιο του λιμανιού του Λαυρίου, με 22 μέλη πληρώματος, εκ των οποίων 5 Έλληνες.

Άμεσα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο και μόλις το φορτηγό πλοίο έδεσε στο λιμάνι, μετέβη στο σημείο λάντζα που παρέλαβε τον άτυχο άνδρα με διασώστες του ΕΚΑΒ να διαπιστώνει τον θάνατό του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Τραγωδία είχαμε τα ξημερώματα και στον Νέο Κόσμο με έναν 65χρονο να ανασύρεται νεκρός μετά από φωτιά στο διαμέρισμά του.

Παράλληλα διατάχθηκε ε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου καθώς η υπάρχουσα σύνθεση του δεν καλύπτει την ελάχιστη ασφαλή σύνθεση αυτού. To περιστατικό κατεγράφη το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου.

Νεκρός Έλληνας γνωστός ηθοποιός κατά την διάρκεια εκδήλωσης!

Φτωχότερος είναι ο θεατρικός κόσμος της Κορινθίας από το βράδυ του Σαββάτου, όταν εντελώς ξαφνικά, στη μέση μιας εκδήλωσης, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ηλίας Λέκκας, ένας από τους σημαντικότερους ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής.

Ο Ηλίας Λέκκας, βρισκόταν στο Διμηνιό όπου πραγματοποιούταν εκδήλωση αφιερωμένη στους Διμηνιώτες λογοτέχνες. Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό θρυλικής ηθοποιού.

Απήγγειλε το ποίημα, δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων και κατέρρευσε και ταξίδεψε για πάντα στη γειτονιά των αγγέλων, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και συνοδοιπόρους.

Ο Ηλίας Λέκκας είχε συνδέσει το όνομά του με το Θέατρο Περιγιαλίου όπου είχε διακριθεί σε ξεχωριστές παραστάσεις ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη όλων μας.

Ως «Φονιάς» είχε δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας κερδίζοντας κριτικές και βραβεία. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 4:00 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζευγολατιού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share