Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Που ήταν το επίκεντρο

20 Οκτωβρίου 2020 07:12
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:36 ώρα Ελλάδος, στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 13,2 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Στροφάδων. Ενώ, συναγερμός σήμανε στην Αλάσκα, αφού τρομερός σεισμός της τάξης των 7.5 Ρίχτερ χτύπησε την περιοχή, με τις αρχές να προειδοποιούν για τσουνάμι.

Φοβερό βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός ταρακουνά το Άγιο Όρος

Ένα φοβερό βίντεο διέρρευσε στη δημοσιότητα και δείχνει το Άγιο Όρος να ταρακουνιέται από το σεισμό, που χτύπησε μάλιστα δύο φορές κοντά στον Άθω.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν πολύ κοντά στο Άγιο Όρος, με τον εγκέλαδο να χτυπά στα 22 και τα 24 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις Μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Λίγες ώρες πριν το σεισμό είχε ολοκληρωθεί η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο ‘Αγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο ‘Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε για δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου. Χθες το πρωί επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από το ‘Αγιο Όρος για την Ουρανούπολη. Ο κ. Μισούστιν παρέδωσε σημαντική ποσότητα υγειονομικών υλικών, μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία έφερε από τη Ρωσία, για να διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες.

Πριν επισκεφθεί το ‘Αγιο Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.

1.50 πρωί του Τ. Σταυρου

Ο Σεισμός την ωρα της αγρυπνιας του Τ. Σταυρου στο Ιερό του Πρωτάτου

Posted by Περιοχή Ιεράς Σκητης Καρυών Αγιου Ορους με κεντρο την Παναγία "Αξιον Εστι" on Saturday, September 26, 2020

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα. Ο σεισμός έγινε στην ξηρά, 38 χλμ βορειοανατολικά του Kainantu και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 113 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» πριν από λίγο και την χώρα μας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share