Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο Δήμαρχος;

19 Οκτωβρίου 2020 20:20
Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τις απαντήσεις για ποιες είναι οι αποφάσεις για τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που ξεκαθάρισε πως μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν μέτρα.

Τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία το τρίτο κύμα, με την πόλη του να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. «Θέλει ουσιαστική προσπάθεια για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που πετύχαμε τις προηγούμενες δύο φορές. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί».

Πρόσθεσε δε ότι από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες παρεμβάσεις αλλά από αύριο αναμένονται πιο εντατικοί έλεγχοι.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για Αττική και Θεσσαλονίκη - «Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία»

Κορωνοϊός: «Χείμαρρος» και ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας ότι «θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στην Αττική και Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%, είπε αναφερόμενος στον κορωνοϊό και είπε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες.

Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης.

Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share