Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ελασσόνα με 150 άτομα σε καραντίνα

Πώς έγινε η διασπορά;

19 Οκτωβρίου 2020 19:50
Κορωνοϊός: Πανικός στην Ελασσόνα με 150 άτομα σε καραντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πανικός επικρατεί εσχάτως στην Ελασσόνα εξαιτίας του κορωνοϊού, με 150 άτομα να τίθενται σε καραντίνα, αφού τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν εντοπιστεί, σχετιζόμενα με αθλητικές ακαδημίες.

Οπως μετέδωσε η δημόσια τηλερόραση έξι αθλήτριες του βόλεϊ σε γυμναστικό σύλλογο της Ελασσόνας, δύο συγγενείς της μιας εξ αυτών και δύο προπονητές -ο ένας της ομάδας μπάσκετ- διαγνώσθηκαν θετικοί σε Covid-19, ενώ σε καραντίνα έχει τεθεί κορυφαία διασημότητα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπήκαν σε καραντίνα οι ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ενωση Ελασσόνας αλλά και όλα τα παιδιά που έκαναν γυμναστική στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή είχαν γυμναστές τους προπονητές του συλλόγου που νοσούν. Παράλληλα όμως, έχει ανασταλεί και η λειτουργία 13 σχολικών τμημάτων που σχετίζονται με παιδιά που αθλούνται στον εν λόγω γυμναστικό σύλλογο. Επίσης, ο Δήμος Ελασσόνας απηύθυνε έκκληση προς όσους χρησιμοποίησαν το κλειστό γυμναστήριο της πόλης να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιοριοσμό.

«Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι προπονητές και αθλούμενοι χρησιμοποίησαν το χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας θα πρέπει να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα που εισήλθαν τελευταία φορά στο χώρο, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και συνδέονται με τις ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ένωση Ελασσόνας, αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του αθλητικού σωματείου μέχρι νεωτέρας. Παρακαλούνται όσοι χρησιμοποίησαν το Κλειστό Γυμναστήριο την τελευταία εβδομάδα να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μη συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο διάστημα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας.

Παράλληλα, από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοιώθηκε σχετικά με το κλείσιμο τμημάτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι «σύμφωνα με ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, θα παραμείνουν κλειστά από αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα παρακάτω τμήματα τάξεων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού στα τμήματα αυτά.

Στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας πέντε (5) τμήματα: Α2, Α3, Β3 Γενικής Παιδείας, Β' Ανθρωπιστικών, Β' Γαλλικών

Στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας δύο (2) τμήματα: Γ2 και Γ3

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να κρατήσουν τα παιδιά σε κατ' οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή τους σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share