Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ταρακουνήθηκε η Σκιάθος - Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

Αισθητός και στην Αθήνα

18 Οκτωβρίου 2020 11:36
Ταρακουνήθηκε η Σκιάθος - Σεισμός 4,2 Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Ειδικότερα, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σκιάθου, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Χθες το βράδυ, είχε προηγηθεί στη Σκιάθο σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για το χθεσινοβραδινό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί.

Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στη 1:22, 352 χιλιόμετρα ΝΑ της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 51 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Σεισμός στην Θεσσαλονίκη

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06:57 το πρωί και είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ήταν 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ασπροβάλτας, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Λίγο νωρίτερα σημειώθηκε σεισμική δόνηση και στην Κρήτη, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο βορειοδυτικά της Σητείας.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στη Σάμο

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/10), στις 03:00, σε υποθαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, κοντά στις βόρειες ακτές της Σάμου.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 11 χλμ. βόρεια από το Καρλόβασι Σάμου. H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο τα 13 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» χθες και την Γαύδο.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αλβανία

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην κεντρική Αλβανία, και συγκεκριμένα στην μικρή πόλη Σιγιάκ, με περίπου 7.500 κατοίκους στον νομό Δυρραχίου.

Η πόλη βρίσκεται μεταξύ Δυρραχίου και Τιράνων, περίπου 11 χιλιόμετρα από την πρώτη και 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ακόμη ένα χτύπημα του Εγκέλαδου, μετά το μεταμεσονύχτιο «ταρακούνημα», που είχε επίκεντρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Δυρραχίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share