Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 30χρονος μεταφέρθηκε στο Ρίο από το Αγρίνιο

Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

16 Οκτωβρίου 2020 14:03
Κορωνοϊός: 30χρονος μεταφέρθηκε στο Ρίο από το Αγρίνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές, καθώς 30χρονος με κορωνοϊό χωρίς υποκείμενο νόσημα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από το Αγρίνιο.

Αρχικά ο άνδρας παρουσίασε συμπτώματα, έγινε το τεστ βρέθηκε θετικός, όμως τα συμπτώματα εντάθηκαν με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά στην Πάτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr για την έρευνα που αναφέρει ότι εξετάζεται εισπνεόμενη θεραπεία που προλαμβάνει την εξάπλωση της λοίμωξης.

Κορωνοϊός: Ακόμα τρεις νεκροί στην Ελλάδα - 485 τα θύματα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη μάχη με τη ζωή ακόμη τρεις ασθενείς ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 485. Με την Κοζάνη να θυμίζει από σήμερα το πρωί πόλη «φάντασμα», λόγω των έκτακτων μέτρων που τις επιβλήθηκαν.

Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Παράλληλα, μία 82χρονη, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είχε υποκείμενα νοσήματα, εξέπνευσε.

Ακόμη, τη ζωή του από τον φονικό ιό έχασε και και ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με υποκείμενα νοσήματα στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Συνεχίζονται τα τεστ για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Βικτωρίας

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στην πλατεία Βικτωρίας. Από τις 10 η ώρα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μετά από παραίνεση του υπουργείου υγείας βρέθηκαν στην πλατεία για να πραγματοποιήσουν και σήμερα εκατοντάδες τεστ.

Από κει και πέρα την Πέμπτη 15/10 έγιναν συνολικά 496 τεστ από τα οποία τα 21 βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όλα αυτά την ώρα που το κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και τα κρούσματα κάθε μέρα είναι παρά πολλά.

ΚΕΔΕ: Νέος διαγωνισμός για τις μάσκες - Με προδιαγραφές από το υπουργείο Υγείας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προχωρά στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια 2.600.000 μασκών για την χρήση τους ενάντια στον κορωνοϊό, συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι οι μάσκες θα είναι με τις προδιαγραφές που δόθηκαν «από το υπουργείο Υγείας μέσω του υπουργείου Εσωτερικών». Όπως επισημαίνεται, «οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή».

«Με γρήγορες διαδικασίες και απόλυτη διαφάνεια, θα ανταποκριθούμε και πάλι στην ευθύνη που αναλάβαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο με ούτε ένα επιπλέον ευρώ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Παγώνη: "Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού"

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην χώρα μας για την σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα. Ωστόσο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, με δηλώσεις της, εκφράζει την ανησυχία της και τονίζει πως μετά τα τελευταία μέτρα κανονικά τα κρούσματα θα έπρεπε να έχουν μειωθεί.

«Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. (...) Ρεβεγιόν δεν έχετε κάνει ποτέ μόνοι σας; Ευκαιρία να το δοκιμάσετε. (...) Να μιλήσουμε για Πάσχα, για σούβλισμα αρνιού, αν γίνει», επισήμανε, μιλώντας στο Mega. «Ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων είναι οι τρεις δείκτες που μας δείχνουν πώς πάμε.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έτσι όπως φαίνεται, χωρίς καν να υπολογίζω τα επιδημιολογικά στοιχεία που αναφέρονται σε 2.000 κρούσματα μέχρι τον Δεκέμβριο, στόχος μας είναι η μείωση των κρουσμάτων, εμείς έχουμε μια μικρή σταθερότητα η οποία ανεβοκατεβαίνει», σημείωσε η κ. Παγώνη, μιλώντας για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα.

«Θα πρέπει να δούμε τι άλλο θα κάνουμε, γιατί ο καιρός αλλάζει. Μπαίνει χειμώνας. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», τόνισε και επισήμανε τη μη τήρηση των μέτρων, για παράδειγμα στα λεωφορεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, άρα «γίνεται διασπορά».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share