Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοζάνη: Οι 5 κατηγορίες επιχειρήσεων που γλιτώνουν το «λουκέτο»

Αναλυτικά οι κατηγορίες που εξαιρούνται σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης

16 Οκτωβρίου 2020 12:58
Κοζάνη: Οι 5 κατηγορίες επιχειρήσεων που γλιτώνουν το «λουκέτο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια νέα πραγματικότητα «ξύπνησαν» οι κάτοικοι της Κοζάνης, το πρωί της Παρασκευής, καθώς το πρώτο τοπικό lockdown για τον κορωνοϊό, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τα μέτρα του lockdown στην Κοζάνη, τα οποία θα έχουν εφαρμογή και σε άλλες, παρόμοιες -και απευκταίες- περιπτώσεις αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κοζάνη μετά το lockdown.

Σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, από τα μέτρα του lockdown στην Κοζάνη εξαιρούνται οι κάτωθι επιχειρήσεις:

α) πρατήρια καυσίμων, πώλησης καυσόξυλων κ.λπ

β) φαρμακεία

γ) οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας

δ) συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών

ε) καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.λπ), καθώς και των υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (ΚΑΔ 4742)

Το υπ. Ανάπτυξης επισημαίνει, επιπλέον, στην εγκύκλιο ότι:

Καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων που προβλέπονται με την ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, εκατέρωθεν, από και προς την ΠΕ Κοζάνης προς άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Οι επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί σε εφαρμογή της ανωτέρω ΚΥΑ, δύνανται να διενεργούν εργασίες, συντήρησης, επισκευών κ.λπ

Κορωνοϊός: Μήνυμα του 112 στην Κοζάνη

Μήνυμα στους κατοίκους της Κοζάνης έστειλε το 112, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί, μετά την απόφαση για lockdown λόγω κορωνοϊού.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα! Κρατάτε αποστάσεις! Πλένετε τα χέρια σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112.

Επιπλέον, γνωστοποιούνται μέσω του μηνύματος τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, που αφορούν το «Επίπεδο 4» υγειονομικής ασφάλειας στο οποίο εντάσσεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής η περιοχή της Κοζάνης. Σε υπερσύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο μήνυμα του 112 αναγράφονται επιπλέον οδηγίες για τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share