Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8χρονος μαθητής θετικός στον κορωνοϊό

Συναγερμός στις Σέρρες

13 Οκτωβρίου 2020 12:29
8χρονος μαθητής θετικός στον κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε 8χρονος μαθητής της Γ΄ Δημοτικού στις Σέρρες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει συμπτώματα και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Ενώ, ένα σοκαριστικό γεγονός σημειώθηκε σε σχολείο, όπου καθηγητής χαστούκισε μαθητή επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.

Το περασμένο Σάββατο είχε εντοπιστεί θετικός ο 43χρονος πατέρας του μαθητή, καθώς και η 67χρονη γιαγιά του. Ο πατέρας νοσηλεύεται χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ η γιαγιά παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της σε καραντίνα.

Σε τεστ για κορωνοϊό υποβλήθηκαν και η μητέρα του 8χρονου, καθώς και ο μικρότερος αδελφός του, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το τμήμα που φοιτά ο 8χρονος στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών έχει κλείσει για 14 μέρες, ενώ η δασκάλα και οι συμμαθητές του θα τεθούν σε καραντίνα.

Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης: Εντοπίστηκε κρούσμα σε γονέα μαθητών

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε γονέα με δύο παιδιά, επιβεβαιώθηκε σε Δημοτικό Σχολείο, σε οικισμό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη, ενώ λίγο νωρίτερα κατέληξε ένας 90χρονος στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για 2 εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο γονέας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει ζητηθεί να γίνει απολύμανση του σχολείου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγράφει δυο περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε γονείς μαθητών στο Ηράκλειο τα οποία αφορούσαν σε σχολείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού.

Την ίδια στιγμή η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου με αφορμή τα κρούσματα αυτά έχει ηδη γνωστοποιήσει με ανακοίνωση της τα αιτήματα της:

  • Άμεσα διενέργεια γρήγορων τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές κάθε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, με αναλογία μία καθαρίστρια ανά 200 παιδιά, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share