Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Κινδυνεύει οικισμός

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

4 Οκτωβρίου 2020 19:19
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Κινδυνεύει οικισμός

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Ζάκυνθο, κοντά στον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις Αρχές να εξετάζουν μάλιστα την εκκένωση οικισμού. Ωστόσο, φωτιά ξέσπασε νωρίτερα και στην Πύλο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης , μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή Βολίμες.

Το ενδεχόμενο να εκκενωθούν σπίτια στην περιοχή των Βολιμών εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και δίνεται μεγάλη μάχη από τους Πυροσβέστες για να καταφέρουν να περιορίσουν το μέτωπο.

Φωτιά στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου, ενώ φωτιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα και στην Πύλο.

Κινητοποιήθηκαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά σε σπίτι στον Πύργο

Συναγερμός είχε σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού φωτιά είχε ξεσπάσει σε σπίτι στον Άγιο Ηλία Πύργου, αν και ευτυχώς οι ένοικοι μπόρεσαν να βγουν και να γλιτώσουν.

Ο δεύτερος όροφος του σπιτιού, καθώς και η σκεπή, κάηκαν ολοσχερώς, ενώ πανικός επικρατεί στον Έβρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

Ευτυχώς παρότι οι ένοικοι του σπιτιού βρίσκονταν εντός του, δεν κινδύνεψε κανείς, αφού πρόλαβαν έγκαιρα να βγουν από αυτό.

Πηγή: Patrisnews.com

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share