Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Ζάκυνθο

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

4 Οκτωβρίου 2020 16:34
Φωτιά στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου, ενώ φωτιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα και στην Πύλο.

Κινητοποιήθηκαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά σε σπίτι στον Πύργο

Συναγερμός είχε σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού φωτιά είχε ξεσπάσει σε σπίτι στον Άγιο Ηλία Πύργου, αν και ευτυχώς οι ένοικοι μπόρεσαν να βγουν και να γλιτώσουν.

Ο δεύτερος όροφος του σπιτιού, καθώς και η σκεπή, κάηκαν ολοσχερώς, ενώ πανικός επικρατεί στον Έβρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

Ευτυχώς παρότι οι ένοικοι του σπιτιού βρίσκονταν εντός του, δεν κινδύνεψε κανείς, αφού πρόλαβαν έγκαιρα να βγουν από αυτό.

Πηγή: Patrisnews.com

Σοκ: Έβαλε φωτιά στην πρώην σύζυγο του σε... ζωντανή μετάδοση

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά αυτό το γεγονός πράγματι συνέβη και συγκεκριμένα στην Κίνα όπου μία Κινέζα influencer,30 ετών, έχασε τη ζωή της δύο εβδομάδες αφότου ο πρώην άντρας της τής έβαλε φωτιά, την ώρα που έκανε ζωντανή μετάδοση στην εφαρμογή Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok.

Σύμφωνα με το BBC, η Lamu, με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους, έφερε εγκαύματα στο 90% του σώματός της. Ήταν πολύ δημοφιλής για τα χαρούμενα βίντεό της και το γεγονός ότι εμφανιζόταν κυρίως χωρίς μακιγιάζ. Ωστόσο, στις 14 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε μόλις ξεκινήσει μια live μετάδοση, η οθόνη της μαύρισε.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο πρώην σύζυγός της εισέβαλε στο σπίτι της, κρατώντας ένα μαχαίρι και πετρέλαιο. Στη συνέχεια της έβαλε φωτιά, με την 30χρονη vlogger να παλεύει επί 14 ημέρες για τη ζωή της. Τελικά, κατέληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην σύζυγός της, που έχει αναγνωριστεί μόνο με το όνομα «Tang», φέρεται να έχει μακρύ ιστορικό άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, ενώ φέρεται να είχε απειλήσει την Lamu ότι θα σκότωνε ένα παιδί αν δεν τον παντρευόταν ξανά. Η γυναικοκτονία της Lamu έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με περίπου 70 εκατ. χρήστες να κάνουν αναρτήσεις, σχετικά με τον βίαιο θάνατο της influencer.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share