Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έτσι έγινε η συρροή στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα

Συναγερμός στην περιοχή

2 Οκτωβρίου 2020 16:21
Κορωνοϊός: Έτσι έγινε η συρροή στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις Αρχές η συρροή κρουσμάτων στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, με τα 114 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού να επιβεβαιώνουν τη σχετική συμφωνία, με το συμβάν να έχει το δικό του χρονικό.

Σύμφωνα με τo voria.gr, οι ανησυχίες εντάθηκαν την περασμένη Κυριακή όταν δύο άτομα που εργάζονταν στο εργοστάσιο παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού.

Εργαζόμενη που διαμένει σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο, μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων, βρέθηκε θετική, ενώ μετέδωσε τον ιό στον σύζυγο και το παιδί της. Μάλιστα πάρθηκε η απόφαση το σχολείο όπου φοιτούσε το παιδί της εργαζόμενης στο Λουτροχώρι να κλείσει τελείως.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εξειδικευμένα κλιμάκια μετέβησαν στο εργοστάσιο πραγματοποιώντας ελέγχους και στους 407 εργαζόμενους της εταιρείας εκ των οποίων οι 114 βρέθηκαν θετικοί.

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό απομονώθηκαν και το εργοστάσιο θα συνέχιζε να δουλεύει κανονικά με τους εργαζόμενους στα δείγματα των οποίων δεν βρέθηκε ο ιός.

Τελικά, όμως, ελήφθη η απόφαση το εργοστάσιο να μη λειτουργήσει.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκλεισε τελείως το εργοστάσιο εφόσον απομονώθηκαν οι θετικοί εργαζόμενοι», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου.

Σύσκεψη το απόγευμα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Πέλλας μετα την επιβεβαίωση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στη ευρύτερη περιοχή, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο περιστατικό σε άλλο εργοστάσιο κομπόστας στα Γιαννιτσά.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν η εργαζόμενη που διαγνώστηκε πρώτη είναι ο λεγόμενος ασθενής μηδέν, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το άτομο από το οποίο ξεκίνησε η διασπορά», αναφέρει στη Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής.

«Το απόγευμα θα έχουμε σύσκεψη με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δούμε εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στην περιοχή», εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, αναφερόμενος στην εσπευμένη μετάβαση του Βασίλη Παπαγεωργίου στην Πέλλα με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Απολυμάνσεις και κλειστή η λαϊκή

Απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας μετά τη γνωστοποίηση των 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο εργοστάσιο κομπόστας, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τοπική επιχείρηση.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, μετά την εμφάνιση των αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share