Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κω

Που ήταν το επίκεντρο

1 Οκτωβρίου 2020 14:15
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κω
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμός στην Κω σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κω και βορειοδυτικά της Νισύρου.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Επίσης, σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σειμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε κοντά στην περιοχή του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα σε υποθαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.

Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Ιράν

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχετρ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κεντρικό Ιράν. Το επίκεντρο του σεισμού είναι 42 χλμ., δυτικά - νοτιοδυτικά της πόλης Σεμίρομ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Ενώ, τις τελευταίες μέρες έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται στην Χαλκιδική με απανωτές σεισμικές δονήσεις.

Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Ιράν

Φοβερό βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός ταρακουνά το Άγιο Όρος

Ένα φοβερό βίντεο διέρρευσε στη δημοσιότητα και δείχνει το Άγιο Όρος να ταρακουνιέται από το σεισμό, που χτύπησε μάλιστα δύο φορές κοντά στον Άθω.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν πολύ κοντά στο Άγιο Όρος, με τον εγκέλαδο να χτυπά στα 22 και τα 24 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις Μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Λίγες ώρες πριν το σεισμό είχε ολοκληρωθεί η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο ‘Αγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο ‘Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε για δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου. Χθες το πρωί επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από το ‘Αγιο Όρος για την Ουρανούπολη. Ο κ. Μισούστιν παρέδωσε σημαντική ποσότητα υγειονομικών υλικών, μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία έφερε από τη Ρωσία, για να διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες.

Πριν επισκεφθεί το ‘Αγιο Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share