Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κόρινθο λόγω κορωνοϊό

Κλειστά λόγω κρουσμάτων Εφορία και ΟΑΕΕ

1 Οκτωβρίου 2020 12:10
Συναγερμός στην Κόρινθο λόγω κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός σήμανε στην Κόρινθο καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στην εφορία της πόλης και τον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να διαταχθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του hlektra.gr.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει σε χωριά στη Θήβα, για τα οποία υπάρχει από χθες ισχυρή σύσταση για τήρηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λόγω παρουσίας μιας 63χρονης γυναίκας με κορωνοϊό σε κηδεία με δεκάδες άτομα στο Μουρίκι.

«O φόβος φυλάει τα έρημα» - Η κίνηση ενοίκων πολυκατοικίας όταν έμαθαν ότι οικογένεια έχει κορωνοϊό (Video)

Σε μία κάπως υπερβολική αντίδραση προχώρησαν οι γείτονες μίας οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Το ζευγάρι είχε αρχικά λίγο πυρετό και βήχα, όμως εκεί που ανησύχησαν ήταν όταν τα ίδια συμπτώματα παρουσίασε και το μωρό τους. Στο νοσοκομείο που το πήγαν για εξετάσεις ενημερώθηκαν ότι έχει κολλήσει και εκείνο και επειδή μέχρι στιγμής τα συμπτώματα που έχουν δεν είναι βαριά, τους ζητήθηκε να μείνουν σε περιορισμό σπίτι τους.

Αμέσως ειδοποίησαν τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, ο οποίος έβαλε μία ανακοίνωση στην είσοδο, ζητώντας άπαντες να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην χρησιμοποιούν πολύ το ασανσέρ.

Κάποιοι όμως το προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα για να μειώσουν τις πιθανότητες να κολλήσουν. Τι έκαναν;

Όπως μπορείτε να δείτε στο video του Star έβαλαν πετσέτες στην εισόδους των σπιτιών, προκειμένου να μην περάσει ο κορωνοϊός μέσα. Είναι αυτό που λέμε «ο φόβος φυλάει τα έρημα».

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στον Άγιο Παντελεήμονα - Δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ασθενής «0» (Video)

Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κρούσματα τελικά είναι 40. Εκτός όμως από τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο ασθενής «0» από τον οποίο ξεκίνησε η διασπορά.

Το πρωί της Πέμπτης ασθενοφόρα ξεκίνησαν επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

«Βόμβα» Αρκουμανέα – «Κάποιοι νοσηλευτές στο γηροκομείο νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες»

Μια εφιαλτική πρόβλεψη για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω 40, ενώ όπως υποστήριξε κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε για τον Άγιο Παντελεήμονα ότι είχαν γίνει τεστ τον Αύγουστο και δεν είχε βρεθεί θετικό δείγμα. «Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε».

Παναγιωτόπουλος: Είναι εξαιρετικά σοβαρό το συμβάν στο γηροκομείο

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share