Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα για την 17χρονη - Η 40ήμερη μάχη με τον ιό στη ΜΕΘ (Video)

Παρουσιάζει πρόβλημα στα πόδια

29 Σεπτεμβρίου 2020 08:44
Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα για την 17χρονη - Η 40ήμερη μάχη με τον ιό στη ΜΕΘ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό η 17χρονη βγήκε νικήτρια και σύντομα θα πάρει εξιτήριο. Όπως μετέδωσε το STAR, η 17χρονη παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα στα πόδια που σύμφωνα με τον γιατρό της δεν αξιολογείται ως σημαντικό αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι για 40 ημέρες ήταν διασωληνωμένη και σε ακινησία στο κρεβάτι του νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία της υγείας της πάει από το καλό στο καλύτερο και είναι πολύ πιθανό την Τετάρτη να επιστρέψει στο σπίτι της. Η 17χρονη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, οι οποίες μπορεί να συνεχιστούν και στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη νόσησε έπειτα από διακοπές που έκανε στη Χαλκιδική και κινδύνεψε η ζωή της χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Δείτε το βίντεο:

Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Ραγδαίες εξελίξεις με τα κρούσματα κορωνοϊού

Ανατροπή είχαμε στην περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 στο οποίο χθες εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ τα οποία βγήκαν όλα -και τα 12- αρνητικά.

Όπως έγινε γνωστό, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον Πειραιά θα πραγματοποίησε τεστ και στα 666 μέλη του πληρώματος και αν έστω και ένα βγει θετικό θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε επιβάτες. Αν είναι αρνητικά, τότε το Mein Schiff 6 θα συνεχίσει το ταξίδι του κατά το μεσημέρι.

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και έδεσε στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στου ΟΛΠ στην πύλη Ε-12.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Όπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν 12 άτομα θετικά στον ιό όπου και το πλήρωμα έχει πάρει έκτακτα μέτρα.

Επανάληψη των τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά από ότι φαίνεται θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Παρόμοια κατάσταση είχε πάρει μέρος πριν λίγο καιρό στην Ιαπωνία όπου βρέθηκαν 90 κρούσματα σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share