Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μάχη με τα κύματα: Καρέ-καρέ η προσπάθεια του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» να δέσει στη Σίκινο (Video)

Συγκλονιστικές στιγμές

27 Σεπτεμβρίου 2020 12:05
Μάχη με τα κύματα: Καρέ-καρέ η προσπάθεια του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» να δέσει στη Σίκινο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Μάχη» με τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή, λόγω του καιρού, έδωσε το βράδυ του Σαββάτου το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» για να δέσει στο λιμάνι στην Σίκινο. Επίσης, συναγερμός επικράτησε στον Πόρο, πριν λίγες μέρες, με φωτιά που ξέσπασε σε τουριστικό πλοίο με 13 επιβάτες.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στο Αιγαίο, έκαναν πιο δύσκολη την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Σικίνου. Το πλήρωμα του πλοίου της ZANTE FERRIES, με Πλοίαρχο τον Μιχάλη Λιγνό, μαζί με την βοήθεια των πρακτόρων στο νησί κατάφεραν τελικά να δέσει το πλοίο με ασφάλεια στο λιμάνι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τραγωδία στην Αραβική Θάλασσα: Ένας νεκρός από την φωτιά στο ελληνικό πλοίο

Σε τραγωδία εξελίσσεται η φωτιά στο ελληνικό πλοίο, που πλέει στην Αραβική Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχει ο 55χρονος μηχανικός είναι νεκρός από το περιστατικό, ενώ ένας 26χρονος έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του και τραυματίας, με την αγωνία να επικρατεί για τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», υπό ελληνική σημαία, τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Το «Φανερωμένη» κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share