Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός στα Χανιά: Μητέρα απειλεί να κάψει το σπίτι της - Βρίσκεται μέσα και η ανήλικη κόρη της

Συναγερμός στις αρχές

24 Σεπτεμβρίου 2020 12:08
Συναγερμός στα Χανιά: Μητέρα απειλεί να κάψει το σπίτι της - Βρίσκεται μέσα και η ανήλικη κόρη της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των Χανίων, καθώς μια μητέρα βρίσκεται κλειδωμένη μέσα στο σπίτι της και απειλεί να κάψει το σπίτι της, όπου μέσα βρίσκεται και η ανήλικη κόρη της.

Η γυναίκα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι 44 ετών ενώ έκανε γνωστές τις προθέσεις μέσω instagram. Θρίλερ εξελίχθηκε πριν λίγα 24ωρα και στην Πτολεμαΐδα, με πατέρα να απειλεί να ρίξει το παιδί του από το μπαλκόνι.

Μητέρα απειλεί να κάψει το σπίτι της

Με εντολή του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Αντώνη Ρουτζάκη στο σημείο σπεύδουν ειδικοί διαπιστευμένοι διαπραγματευτές όπως και ψυχολόγος. Στο σημείο αυτήν την ώρα βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ και τις Πυροσβεστικής. Το περιστατικό εξελίσσεται στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι κοντά στην Αγίων Αποστόλων.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες της Πυροσβεστικής στήνουν κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος προστατευτικό στρώμα για κάθε ενδεχόμενο.

Κρήτη: Φυλάκιση 14 μηνών στο γονιό που χτύπησε εκπαιδευτικό για τη μάσκα

Καταπέλτης ήταν το δικαστήριο για τον γονιό, ο οποίος χτύπησε εκπαιδευτικό λόγω... μάσκας σε σχολείο των Χανίων της Κρήτης, με την ποινή να τίθεται στους 14 μήνες φυλάκισης.

Ο δικηγόρος ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως δεν αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Η εισαγγελέας πρότεινε 6 μήνες φυλάκιση. Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει του δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδιά φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα.

Μου απάντησε «δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω».

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές. Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος είχε πει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση. Δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.

Είπε πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θόλωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ούτε να βρίζει, ούτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share