Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο μαθητές

Έκλεισε το τμήμα

23 Σεπτεμβρίου 2020 19:01
Συναγερμός σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο μαθητές

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο ακόμη μαθητές σε λύκεια της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου.

Πρόκειται για μαθητές, που φοιτούν στο 1ο ΕΠΆΛ Καλαμαριάς και το 14ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης.

«Από την στιγμή που ανακοινώνεται στην διεύθυνση ότι υπάρχει κρούσμα ενημερώνεται ο διευθυντής Υγείας, βγάζει γνωμάτευση, λέει ότι κλείνει το τμήμα, ότι προβλέπει το πρωτόκολλο και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης βγαίνει απόφαση. Δεν έχω πάρει ακόμη την γνωμάτευση», ανέφερε, o περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό μαθητής στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο το οποίο βρίσκεται στην οδό Ικτίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής του τμήματος Γ1 διαγνώστηκε θετικός στον ιό και το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί επίσης στο 2ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης, στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, στο 3ο δημοτικό σχολείο Περαίας του δήμου Θερμαϊκού και στο 1ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Κορωνοϊός: Στους 357 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε 52χρονος στο «Γεννηματάς»

Και πέμπτος νεκρός από κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 357. Πρόκειται για έναν 52χρονο με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννημματάς».

Νωρίτερα σήμερα, έχασε τη μάχη μία 85χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 4 περιοχές της χώρας που είναι στο «κόκκινο»

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αττική, με τα κρούσματα να καταγράφουν αύξηση καθημερινά. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 346 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 210 στο Λεκανοπέδιο.

Τα έξι μόνο συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Η Αττική, όπως έχουν δηλώσει οι επιστήμονες, βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περιοχή που ανησυχεί τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις περιοχές της χώρας με το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Αττική, τα Τρίκαλα, η Πέλλα και η Πιερία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share