Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Χανιά: Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό (video)

Τραγικό!

22 Σεπτεμβρίου 2020 07:51
Χανιά: Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που η εξάπλωση του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας, προκαλώντας ανησυχία στους επιστήμονες, στα Χανιά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στα μέτρα προστασίας.

Η πορεία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας από τον κόμβο Μουρνιών και συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης. Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν πως δεν είναι αρνητές της μάσκας, αλλά κατήγγειλαν την «καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

Μάλιστα, σχολίαζαν πως δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από μία απλή επιδημία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κρήτη: Φυλάκιση 14 μηνών στο γονιό που χτύπησε εκπαιδευτικό για τη μάσκα

Καταπέλτης ήταν το δικαστήριο για τον γονιό, ο οποίος χτύπησε εκπαιδευτικό λόγω... μάσκας σε σχολείο των Χανίων της Κρήτης, με την ποινή να τίθεται στους 14 μήνες φυλάκισης.

Ο δικηγόρος ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως δεν αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Η εισαγγελέας πρότεινε 6 μήνες φυλάκιση. Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής σημείωσε πως ο διευθυντής είχε ορίσει του δυο υποδιευθυντές να είναι στην είσοδο του σχολείου και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την επιτήρηση της αυλής για το αν τα παιδιά φοράνε μάσκες και κρατάνε αποστάσεις.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα.

Μου απάντησε «δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω».

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές. Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος είχε πει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση. Δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.

Είπε πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θόλωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ούτε να βρίζει, ούτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share