Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στην Αχαΐα: Νέα τροπή στο θάνατο της 30χρονης - Τα τελευταία SMS πριν πέσει στο γκρεμό

«Εγώ τελείωσα… Δεν αντέχω άλλο… Να προσέχεις τα παιδιά»

21 Σεπτεμβρίου 2020 17:38
Θρήνος στην Αχαΐα: Νέα τροπή στο θάνατο της 30χρονης - Τα τελευταία SMS πριν πέσει στο γκρεμό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα μηνύματα που αντάλλαξε η 30χρονη πολύτεκνη μητέρα με τον σύζυγό της δίνουν άλλη τροπή στον τραγικό θάνατό της το βράδυ του Σαββάτου. Όπως είναι γνωστό η μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, έπεσε με το αυτοκίνητο της σε χαράδρα βάθους 70 μέτρων στην επαρχιακή οδό μεταξύ Καλάνου-Κομπηγαδίου του Δήμου Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η 30χρονη ενώ οδηγούσε, αντάλλασσε μηνύματα με τον σύζυγό της, από τα οποία προκύπτουν ότι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Εγώ τελείωσα… Δεν αντέχω άλλο… Να προσέχεις τα παιδιά» . Εναγωνίως ο σύζυγος προσπάθησε να την αποτρέψει: «Σε παρακαλώ, σκέψου τα παιδιά μας. Γύρνα πίσω…». Ωστόσο, ο σύζυγος δεν κατάφερε να την μεταπείσει.

Λίγο αργότερα διερχόμενοι οδηγοί, που είδαν την πτώση του οχήματος ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Επιτόπου κατέφθασε ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ, η οποία πραγματοποίησε κατάβαση στη χαράδρα και ανέσυρε νεκρή την άτυχη γυναίκα.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν και η ψυχολογική κατάσταση της 30χρονης μητέρας, φαίνεται πως ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ήδη οι αστυνομικές αρχές αξιοποιούν και αναλύουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία, ώστε αποφανθούν και επισήμως για την τραγική υπόθεση.

Θρήνος στο χώρο της πολιτικής: Πέθανε η πιο εμβληματική φιγούρα της αριστεράς

Η εμβληματική προσωπικότητα της ιταλικής αριστεράς και εκ των ιδρυτών της ιστορικής εφημερίδας Il Manifesto, Ροσάνα Ροσάντα, πέθανε σήμερα στη Ρώμη. Ήταν 96 ετών και τα τελευταία δυο χρόνια είχε επιστρέψει στην Ρώμη, από το Παρίσι όπου ζούσε εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, στη θλίψη έχει βυθιστεί και ο χώρος της ενημέρωσης, δείτε εδώ ποιος δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή.

Διαυγέστατη μέχρι το τέλος, η Ροσάντα, το 1969 εξέφρασε ανοικτά την διαφωνία της με την γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (καθοριστικό ρόλο σ' αυτό έπαιξαν και τα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία) διεγράφη και προχώρησε στην ίδρυση του περιοδικού Il Manifesto, που μετατράπηκε σύντομα σε καθημερινή εφημερίδα. Συνοδοιπόροι της ήταν, μεταξύ άλλων, η Λουτσιάνα Καστελίνα, o Βαλεντίνο Παρλάτο και ο Λουίτζι Πιντόρ.

Ήταν μια «αιρετική αριστερή», όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica. Με ενεργό ρόλο στην αντίσταση κατά του φασισμού, στην τελευταία της συνέντευξη δεν δίστασε να αναγνωρίσει ότι «φταίει και η αριστερά, για το ότι στην Ιταλία κερδίζει η Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι.

«Διότι διέψευσε ένα μέρος από τις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί».

Διανοούμενη, με ευρύτατη πολιτική μόρφωση και όχι μόνο, η Ροσάντα στήριξε ενεργά την ελληνική αντίσταση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προσφέροντας αλληλεγγύη και έμπρακτη βοήθεια σε φοιτητές, καλλιτέχνες και εργαζόμενους κατατρεγμένους από την χούντα, που είχε βρει καταφύγιο στην Ιταλία.

Μια από τις κύριες θέσεις της, ήταν ότι όποιος συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή, πρέπει να ξέρει και να αναγνωρίζει τα λάθη του. Αναγνώριζε, πάντως, «την εντυπωσιακή συμβουλή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας ζωής της χώρας, στις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα».

Η «αιρετική» της στάση, είχε γίνει σαφής και στην περίοδο των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις η τοποθέτησή της, ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες, είχε κοινά στοιχεία με τις σταλινικές κατηχήσεις και το όλο κλίμα της αρχής της δεκαετίας του πενήντα. Παράλληλα, η «Il Manifesto» δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ της διαπραγμάτευσης με τα μέλη των «Brigate Rosse», για να σωθεί η ζωή του απαχθέντα χριστιανοδημοκράτη ηγέτη, 'Αλντο Μόρο.

Τα τελευταία χρόνια, η Ροσάνα Ροσάντα παρακολουθούσε από «απόσταση ασφαλείας» τα πολιτικά γεγονότα της χώρας, της. Πιθανώς επειδή θεωρούσε ότι ήταν «Μια κοπέλα του περασμένου αιώνα», κατά τον τίτλο της αυτοβιογραφίας της.

Η ιταλική αριστερά, αλλά και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος της χώρας, υπογραμμίζει σήμερα ότι η συνέπεια και το βάθος της σκέψης της, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως παράδειγμα, για όποιον συνεχίζει να πιστεύει στην κοινωνική χρησιμότητα και αναγκαιότητα της πολιτικής δράσης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share