Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε καραντίνα μονή του Αγίου Όρους: 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Συναγερμός!

21 Σεπτεμβρίου 2020 12:04
Σε καραντίνα μονή του Αγίου Όρους: 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή (Αγίου Παύλου) του Αγίου Όρους, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

"Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική γιατί...": Έκτακτη προειδοποίηση!

Τα πράγματα δεν πάνε καλά με την πανδημία είπε, μεταξύ άλλων, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο Mega!

Ο καθηγητής επικαλέστηκε μάλιστα και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».

Προειδοποίησε πως «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας - το lockdown» επισημαίνοντας ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, ούτε έχει συζητηθεί στην Επιτροπή.

Κατά την άποψη του κ. Σύψα πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει». Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ούτε καν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.

«Πρέπει να δούμε αυτή την εβδομάδα την πορεία της επιδημίας και αν η εξέλιξη συμφωνεί με τις προβλέψεις του ECDC και είναι αρνητική θα πρέπει να πάρουμε τα πιο σκληρά μέτρα τώρα» τόνισε.

«Απόσταση, μάσκες, πλύσιμο χεριών και αποφυγή συνωστισμών. Αν κάνουμε αυτά τα 4 πράγματα όλοι μας, θα πέσει η επιδημία» επισήμανε.

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η Αττική φθάσει στο «κόκκινο» τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα, είπε. «Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα κλείσουν και τα σχολεία» είπε και υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας.

Δείτε τι δήλωσε αργότερα και στο Open το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share