Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο - Δασκάλα στην Περαία βρέθηκε θετική!

Συναγερμός!

21 Σεπτεμβρίου 2020 08:56
Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο - Δασκάλα στην Περαία βρέθηκε θετική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία εκπαιδευτικός, η οποία συγκαταλέγεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου, μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19 με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από σήμερα έως και την Παρασκευή 2/10, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.

Εάν κατά την διάρκεια της 14ημερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο. Τονίζεται πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ο διευθυντής του σχολείου, Μ. Υψηλάντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι την πρώτη ημέρα που η εκπαιδευτικός εμφάνισε συμπτώματα, ενημέρωσε αμέσως και έμεινε στο σπίτι, αλλά είχε έρθει ήδη σε επαφή με συναδέλφους της και μαθητές.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share