Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Ιανός": Αλώβητη η Κρήτη - Δεν υπάρχουν υλικές ζημιές

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας;

20 Σεπτεμβρίου 2020 17:41
Κακοκαιρία

Δεν υπάρχουν στην Κρήτη οι εικόνες καταστροφής που καταγράφηκαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός». Από την αντίθετη πλευρά εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στην Κεφαλονιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά σε έξι περιπτώσεις σε περιοχές του νησιού.

Αναλυτικότερα, έγιναν τέσσερις απαντλήσεις υδάτων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε υπόγεια καταστημάτων και στο Ρέθυμνο σε δυο υπόγεια κατοικιών. Επίσης, στο Ρέθυμνο κόπηκαν δυο δέντρα, των οποίων χρειάστηκε η απομάκρυνση.

Την ώρα της καταιγίδας που διήρκησε στο Ηράκλειο περισσότερο από μιάμιση ώρα, δρόμοι ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ και πτήσεις που ήταν να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τελικά προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως των Χανίων, λόγω της έντασης του καιρικού φαινομένου.

Επιπλέον, αρκετές περιοχές του νησιού βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Άσσος: Βιβλική καταστροφή στο χωριό της Κεφαλονιάς από την κακοκαιρία (video)

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κεφαλονιάς, η Άσσος, θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και από πέτρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Ιανός" στο νησί. Οι εικόνες συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με το βίντεο του Open, το γραφικό λιμανάκι ουσιαστικά δεν υπάρχει πια, τα σκάφη που υπήρχαν καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά.

Οι κάτοικοι τις περιοχής παραμένουν στο έλεος του Θεού. Χωρίς ρεύμα και νερό για τρίτη διαδοχική μέρα, οι ηλικιωμένοι δε μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει μηχανήματα έργου στο γραφικό χωριό για να απομακρύνουν τους εκατοντάδες τόνους των βράχων.

Επίσης, σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει. "Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν" είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι "από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό...".

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share