Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο "Ιανός" χτυπά αλύπητα την Κρήτη - Πλημμύρισαν καταστήματα

Συναγερμός στην περιοχή!

19 Σεπτεμβρίου 2020 20:52
Ο

Έφτασε και στην Κρήτη ο μεσογειακός κυκλώνας ο οποίος φαίνεται πως θα επηρεάσει περισσότερα την δυτική πλευρά του νησιού, ενώ λίγο νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Από το μεσημέρι έχουν ξεκινήσει οι βροχοπτώσεις στο νομό Χανίων και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής στην Παλαιόχωρα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους και στο Ηράκλειο. Πολλές περιοχές του Ηρακλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως οι γειτονιές γύρω από τον Άη Γιάννη στην Κνωσού. Παράλληλα, οι συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πολλά σημεία σε ...ποτάμια, όπως γύρω από τον Γιόφυρο, αλλά και μέσα στην εντός των τειχών πόλη.

Παιδιά αποφύγετε την παραλιακη το ρεύμα απο Όλη προς Αλικαρνασσό έχει πλημμυρίσει

Posted by Antigoni Andreaki on Saturday, September 19, 2020

Όσο περνούσε η ώρα η κακοκαιρία προχωρούσε και στο νομό Ηρακλείου.

Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η βροχή το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς.

Κακοκαιρία "Ιανός": Καρέ καρέ η διάσωση ενός ηλικιωμένου στα Φάρσαλα

Ανελέητα "σφυροκοπά" η κακοκαιρία σε Λαμία, Καρδίτσα και Φάρσαλα με αποτέλεσμα οι υλικές ζημιές να είναι αμέτρητες αλλά και δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μια ακόμη συγκλονιστική διάσωση έκαναν οι άνδρες της ΕΜΑΚ στο Σταυρό Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου.

Αυτή τη φορά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή από χθες.

Κακοκαιρία "Ιανός": Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της 40χρονης στο Μουζάκι

Πριν από λίγη ώρα πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο που έπεσε και παρασύρθηκε λόγω κακοκαιρίας από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού χθες βράδυ στο Μουζάκι, στην περιοχή των παλιών σφαγείων. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο κατέφθασε η Διοικητής Αστυνόμος Παλλάντζα Κωνσταντίνα με αστυνομικούς του ΑΤ Μουζακίου.

Δεν εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το Mouzaki News, ενώ αγνοείται και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Η γυναίκα, περίπου 40 ετών, αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν την παρέσυρε με το όχημά της ο ποταμός Πάμισος ενώ προσπαθούσε να τον διασχίσει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share