Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μακρακώμη Φθιώτιδας με εντολή Χαρδαλιά

Συναγερμός στην περιοχή!

19 Σεπτεμβρίου 2020 17:58
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μακρακώμη Φθιώτιδας με εντολή Χαρδαλιά

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς έθεσε σε εγρήγορση τις περιοχές Λεωνιδίου, Κυθήρων και Αργολίδος.

Η εν λόγω κήρυξη γίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις (4) μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Συναγερμός με εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα στην Φθιώτιδα

Συναγερμός επικρατεί με την κακοκαιρία «Ιανός», με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί και για την Αττική, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα στην Φθιώτιδα.

Το δημοσίευμα του lamiareport.gr αναφέρει ότι η Πυροσβεστική καλείται σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων. Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα στη Στίρφακα, όπου τα ρεύματα παρέσυραν μέχρι και και μάντρες. Στο Παλιούρι και το Τρίλοφο οι πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ιανός» στα Λουτρά Υπάτης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία γέμισαν με νερά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν απεγκλώβισαν παιδιά από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο. Οι ανήλικοι, ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδύνεψαν.

Σύμφωνα με το lamiareport, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου.Οι αρχές προχώρησαν και στη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στο 15ο χλμ στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λουτρά Υπάτης και μέχρι το 24ο, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Λουτρών Υπάτης - Μεξιατών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share