Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τρομερές εικόνες και στην Ηλεία - Εγρήγορση και στην Κρήτη

Συνεχίζει την πορεία του ο κυκλώνας

18 Σεπτεμβρίου 2020 17:33
Κακοκαιρία «Ιανός»: Τρομερές εικόνες και στην Ηλεία - Εγρήγορση και στην Κρήτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κακοκαιρία «Ιανός» συνεχίζει να επηρεάζει την χώρα μας, εγκλωβίζοντας μάλιστα κατοίκους σε σπίτια και αυτοκίνητα, με τις εικόνες που έρχονται από την Ηλεία να είναι τρομερές, ενώ υπάρχει εγρήγορση και στην Κρήτη.

Στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη «τα πιο έντονα φαινόμενα με ανέμους και πτώσεις δέντρων καταγράφονται σε Λεχαινά, Πύργο, Αμαλιάδα».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία

Την ίδια ώρα, σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία στην οποία έχουν ληφθεί μέτρα αυτοπροστασίας από τους πολίτες, καθώς φαίνεται ότι ο κυκλώνας «Ιανός» θα ξαναπεράσει από την περιοχή, κάτι που αναμένεται να επιφέρει έντονη βροχόπτωση. Χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι έλεγαν ότι η κακοκαιρία «Ιανός» θα «καθίσει» πάνω από την Ηλεία από τις 18:00 και μετά.

Πτώσεις δέντρων στην Αμαλιάδα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Patris News, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευή στην Αμαλιάδα. Οι πτώσεις έγιναν σε 2-3 σημεία εντός της πόλης και σε παράδρομο της εισόδου πόλης, ενώ έσπασε κι ένα τεράστιο δέντρο κοντά σε κατοικία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός και να προκληθούν ζημιές.

Στα σημεία αυτά βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας για την απομάκρυνση των δέντρων από τους δρόμους. Να σημειωθεί ότι ανά τακτά διαστήματα, γίνονται διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οδηγίες της Περιφέρειας Κρήτης

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε ενημέρωση ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τους πολίτες, προκειμένου να τηρήσουν κάποια μέτρα και να αποφύγουν κάποιες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ιανός» προβλέπονται για την δυτική Κρήτη το Σάββατο (19-09-2020) και θα επικρατήσουν σε όλη την Κρήτη την Κυριακή (20-09-2020).

«Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το επιχειρησιακό μας σχεδιασμό» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας, όπως την ασφάλιση αντικειμένων και πρόχειρων κατασκευών, οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται με προσοχή και πάντως με γνώμονα την ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα και την κατάσταση του οδικού δικτύου, την αποφυγή μετακίνησης σε περιοχές που παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα ή χείμαρρους και την αποφυγή υπαίθριων δραστηριοτήτων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share