Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαριάννα Κοντούλη: Ο σκοτεινός ρόλος επιχειρηματία στην εξαφάνιση της στον Βόλο!

Αποκαλύψεις φωτιά!

18 Σεπτεμβρίου 2020 15:08
Μαριάννα Κοντούλη: Ο σκοτεινός ρόλος επιχειρηματία στην εξαφάνιση της στον Βόλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίθανη τροπή παίρνει η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 70χρονης ζάπλουτης πρώην μπαλαρίνας και δασκάλας χορού Μαριάννας-Ενριέττας Κοντούλη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη του Αλμυρού Μαγνησίας.

Έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια ο ανακριτής Βόλου άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος επιχειρηματία του Αλμυρού, «φίλου» της ηλικιωμένης.

Η εξέλιξη αυτή στο θρίλερ της Αμαλιάπολης έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη τού επιχειρηματία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Ο συγκεκριμένος είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Για την ίδια υπόθεση δύο συγκατηγορούμενοί του (ένας επιχειρηματίας και ένας γιατρός) καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 και 3,5 ετών, αντίστοιχα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν μεταβιβάσει στην κατοχή τους έξι ακίνητα της Κοντούλη, βάσει ενός πλαστού πληρεξουσίου.

Οι περίεργες μεταβιβάσεις άρχισαν να γίνονται το 2004, με υπογραφές τρίτου προσώπου, ενώ ήδη τα ίχνη της 70χρονης είχαν χαθεί μυστηριωδώς. Ο «φίλος» της Κοντούλη, πάντως, απολογήθηκε με αφορμή τη νέα δίωξη που αντιμετωπίζει και φέρεται ότι αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην πολύκροτη υπόθεση.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της η Αγγελικής Νικολούληκαι το «Φως στο τούνελ» αποκάλυψαν ότι τα πληρεξούσια έγγραφα, με τα οποία έγινε φύλλο και φτερό η αμύθητη περιουσία, ήταν πλαστά, όπως πιστοποίησε η ειδική δικαστική γραφολόγος Μαρία – Μάγδα Καμπούρη, στην οποία απευθύνθηκε η εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης που είχε αρχίσει το 2019, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν διενεργηθεί εκσκαφές σε ένα ιδιωτικό ξωκλήσι που είχε κατασκευάσει ο κατηγορούμενος, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι που να οδηγήσει στα ίχνη της 70χρονης.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον κατηγορούμενο σε δίκη. Μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η εύπορη μπαλαρίνα, που διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, αλλά τα τελευταία χρόνια πριν από την εξαφάνισή της έμενε μόνιμα στο εξοχικό της στην Αμαλιάπολη, χάθηκε το καλοκαίρι του 2002 από το παραθαλάσσιο χωριό. Είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και το μοιραίο λάθος της φαίνεται πως ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της. Επρόκειτο για έναν πραγματικό θησαυρό, αφού οι εκτάσεις της έφταναν τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης πάνω στο κύμα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έτσι, έπεσε στην παγίδα που της έστησαν, με το πληρεξούσιο που έκανε στον επιχειρηματία, ο οποίος παρίστανε τον φίλο της.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share