Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Πάτρα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

17 Σεπτεμβρίου 2020 00:32
Φωτιά στην Πάτρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης (16/9), η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Βουντένη και Συχαινά.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Στο σημείο επιχειρούν ήδη 20 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άντρες, ενώ στο σημείο σπεύδουν επιπλέον ενισχύσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ φωτιά νωρίτερα είχε ξεσπάσει και στη Ζάκυνθο.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά σάιτ, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, με τους ανέμους να κάνουν ήδη δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας.

Φωτιά στον Μύρτο Κεφαλονιάς

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στον Μύρτο της Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στη Ρωσία (Video)

Ένα οκταώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό από την φωτιά που ξέσπασε στη σοφίτα, και εξαπλώθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο κτήριο.

Περίπου 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καταπολεμούν τη φωτιά, η οποία έχει εξαπλωθεί σε περιοχή περίπου 2.500 τ.μ., ανέφερε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 άτομα, που ξύπνησαν από τις φλόγες που ξέσπασαν στο σπίτι τους στη μέση της νύχτας, έχουν βγει εκτός του κτηρίου. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

Πρωινό σοκ στην Καλλιθέα: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο διαμέρισμά του

Πρωινό σοκ υπήρξε στην Καλλιθέα, όπου σημειώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα κι ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, με την πυροσβεστική τουλάχιστον να σώζει το κατοικίδιό του.

Η φωτιά στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, επί της οδού Λυκούργου 107, ξέσπασε γύρω στις 05:00 όταν και ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο νεκρός άνδρας.

Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και η επιχείρηση στο σημείο συνεχίζεται.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share