Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Στις φλόγες ο Έβρος: Πύρινο μέτωπο 5 χιλιομέτρων

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

16 Σεπτεμβρίου 2020 00:09
Στις φλόγες ο Έβρος: Πύρινο μέτωπο 5 χιλιομέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18.30 σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην επιχείρηση συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ με την έναρξη της φωτιάς πραγματοποίησε ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, φωτιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο.

«Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αποθηκευτικό χώρο με ξυλεία και πλαστικά στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ λίγο νωρίτερα φωτιά ξέσπασε και στην Πρέβεζα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Φωτιά στη Μόβρη Δυτικής Αχαϊας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Μόβρης Δυτικής Αχαϊας. Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, μεγάλη φωτιά μαίνεται και στον Κουταλά Κορινθίας.

Μεγάλη φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στη Ρωσία (Video)

Ένα οκταώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό από την φωτιά που ξέσπασε στη σοφίτα, και εξαπλώθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο κτήριο. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην χώρα μας.

Περίπου 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καταπολεμούν τη φωτιά, η οποία έχει εξαπλωθεί σε περιοχή περίπου 2.500 τ.μ., ανέφερε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 άτομα, που ξύπνησαν από τις φλόγες που ξέσπασαν στο σπίτι τους στη μέση της νύχτας, έχουν βγει εκτός του κτηρίου. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

Πρωινό σοκ στην Καλλιθέα: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο διαμέρισμά του

Πρωινό σοκ υπήρξε στην Καλλιθέα, όπου σημειώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα κι ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, με την πυροσβεστική τουλάχιστον να σώζει το κατοικίδιό του.

Η φωτιά στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, επί της οδού Λυκούργου 107, ξέσπασε γύρω στις 05:00 όταν και ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πυρκαγιά σημειώθηκε πρόσφατα κοντά στην Αττική.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο νεκρός άνδρας.

Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και η επιχείρηση στο σημείο συνεχίζεται.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share