Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κρήτη: Τέσσερις οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο

Αυξάνεται ο μακάβριος απολογισμός

15 Σεπτεμβρίου 2020 15:03
Κρήτη: Τέσσερις οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στους τέσσερις βρίσκονται πια οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο σκάφους, που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη, αφορώντας δύο αγόρια 6 και 7 ετών, καθώς και δύο γυναίκες.

Έως τώρα έχουν διασωθεί από τη θαλάσσια περιοχή 57 άτομα. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι τρεις σοροί και 19 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του Λιμενικού.

Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Μόριας

Από την Λέσβο, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές της Μόριας και έγιναν συλλήψεις.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη του ΚΥΤ της Μόριας και άφησε στο δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Μυτιλήνη ανακοίνωσε πέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοίδης, πρόκειται για 5 άτομα ενώ ένα ακόμα άτομα έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται!

Κορωνοϊός: Συναγερμός με 21 κρούσματα στο Καρά Τεπέ - Αντίδραση των μεταναστών για την νέα δομή της Λέσβου

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, αφού 21 μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην νέα δομή του Καρά Τεπέ, αρνούμενοι ωστόσο να μπουν σε αυτή.

Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί. Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα (12/9) μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 800 άτομα. Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται και έτσι ο φόβος της διασποράς του ιού γίνεται μεγαλύτερος. Σημειώνεται ότι χθες διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή κυρίως παιδιών και γυναικών.

Μάλιστα χιλιάδες άτομα παραμένουν από την περασμένη Τετάρτη στον κεντρικό δρόμο, στα κτήματα και στους αύλειους χώρους επιχειρήσεων στις μικρές εκ των οποίων έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα αφού δεν λειτουργούν.

Γι' αυτόν τον λόγο, προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ομάδα των παραβατικών κυρίως Αφγανών -εναντίον των οποίων εκκρεμούν και απορριπτικές αποφάσεις σχετικές με αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει και οι οποίοι τρομοκρατούν πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες αποτρέποντας τους από το να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ- καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share