Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ναυάγιο στην Κρήτη: Στους τρεις οι νεκροί - Έρευνες για τους αγνοούμενους και την πορεία τους σκάφους

Στους 57 προς το παρόν οι διασωθέντες

15 Σεπτεμβρίου 2020 08:56
Ναυάγιο στην Κρήτη: Στους τρεις οι νεκροί - Έρευνες για τους αγνοούμενους και την πορεία τους σκάφους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το ναυάγιο της Κρήτης έχει συγκλονίσει, καθώς προς το παρόν έχουν αναφερθεί τρεις νεκροί από το Λιμενικό, με τις σορούς δύο παιδιών και μιας γυναίκας να έχουν ανασυρθεί, ενώ προς το παρόν συνεχίζεται η έρευνα για αγνοούμενους, με 57 άτομα να έχουν διασωθεί.

Οι σοροί μαζί με 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους που μετέφερε τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Τεράστιες ουρές από χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο για λίγα τρόφιμα!

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου προκειμένου να προμηθευτούν λίγα τρόφιμα.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε ο ανταποκριτής του γαλλικού δικτύου ARTE στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Έπειτα από πέντε μέρες εξάντλησης στο δρόμο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, χιλιάδες ήταν οι πρόσφυγες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων κάτω από τον ήλιο και εν μέσω της πανδημίας για αρκετές ώρες προκειμένου να προμηθευτούν λίγα τρόφιμα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος αφού περπάτησε επί 2,5 λεπτά παντού και είδε να υπάρχει δεξιά και αριστερά του κόσμος, ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η μεγαλύτερη ουρά αναμονής για φαγητό στην ιστορία».

Αντίστοιχες είναι οι εικόνες που κατέγραψε και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της ΛΕΣΒΟΥ

Τεράστιο food line αυτή τη στιγμή στον Καρά Τεπέ. Η.κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η Λέσβος δεν αντέχει άλλη δομή...

Posted by Εφημερίδα Πολιτικά on Sunday, September 13, 2020
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share