Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός ανοιχτά της Κρήτης: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες (Video)

Συναγερμός

14 Σεπτεμβρίου 2020 19:56
Συναγερμός ανοιχτά της Κρήτης: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ένα παραπλέον πλοίο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Συναγερμός υπήρξε και στον Πόρο τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση στο σκάφος επιβαίνουν 16 άτομα. Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επεισόδια στη Λέσβο: Μετανάστες σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ (Video)

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο στον δρόμο του Καρά τεπέ με τους μετανάστες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ .

Οι αιτούντες άσυλο ζητούν να φύγουν από το νησί και αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο χώρο. “No food just freedom” φώναζαν το μεσημέρι, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share