Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τεράστιες ουρές από χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο για λίγα τρόφιμα!

Χαμός!

14 Σεπτεμβρίου 2020 11:25
Τεράστιες ουρές από χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο για λίγα τρόφιμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου προκειμένου να προμηθευτούν λίγα τρόφιμα.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε ο ανταποκριτής του γαλλικού δικτύου ARTE στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Έπειτα από πέντε μέρες εξάντλησης στο δρόμο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, χιλιάδες ήταν οι πρόσφυγες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων κάτω από τον ήλιο και εν μέσω της πανδημίας για αρκετές ώρες προκειμένου να προμηθευτούν λίγα τρόφιμα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος αφού περπάτησε επί 2,5 λεπτά παντού και είδε να υπάρχει δεξιά και αριστερά του κόσμος, ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η μεγαλύτερη ουρά αναμονής για φαγητό στην ιστορία».

Αντίστοιχες είναι οι εικόνες που κατέγραψε και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της ΛΕΣΒΟΥ

Τεράστιο food line αυτή τη στιγμή στον Καρά Τεπέ. Η.κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η Λέσβος δεν αντέχει άλλη δομή...

Posted by Εφημερίδα Πολιτικά on Sunday, September 13, 2020

Επεισόδια στη Λέσβο: Μετανάστες σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ (Video)

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο στον δρόμο του Καρά τεπέ με τους μετανάστες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ .

Οι αιτούντες άσυλο ζητούν να φύγουν από το νησί και αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο χώρο. “No food just freedom” φώναζαν το μεσημέρι, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share