Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Φθιώτιδα - Συνδρομή εναέριων μέσων (photo)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

12 Σεπτεμβρίου 2020 19:38
Φωτιά στη Φθιώτιδα - Συνδρομή εναέριων μέσων (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρδαλή του δήμου Δομοκού Φθιώτιδας. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στα Λεχαινά Ηλείας.

Σημειώνεται ότι υπάρχει σημαντική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν στη μάχη με τις φλόγες συνολικά τέσσερα αεροσκάφη.

Δείτε την ανακοίνωση την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Συναγερμός στον Πόρο: Φωτιά σε τουριστικό πλοίο με 13 επιβάτες

Συναγερμός υπήρξε στον Πόρο, αφού ξέσπασε φωτιά σε τουριστικό πλοίο με 13 επιβαίνοντες, εκ των οποίων ευτυχώς κανείς δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κάτω από άγνωστη αιτία. Οι δύο τραυματίες είναι ένας 71χρονος Έλληνας και ένας 21χρονος αλλοδαπός, ενώ νωρίτερα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο. Δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share