Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολοκληρωτική καταστροφή στη Μόρια: Στο δρόμο 13.000 πρόσφυγες - Υπό έλεγχο οι νέες εστίες (Video)

Επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και ΜΑΤ - Στο κυνήγι των 35 με κορωνοϊό

10 Σεπτεμβρίου 2020 07:28
Ολοκληρωτική καταστροφή στη Μόρια: Στο δρόμο 13.000 πρόσφυγες - Υπό έλεγχο οι νέες εστίες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τίποτα δεν άφησε «όρθιο» στη Μόρια η φωτιά που έκαψε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ το ΚΥΤ όπου διέμεναν πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι καταστροφές στο Κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο ήταν μεγάλες ήδη από την Τρίτη τη νύχτα, ενώ οι νέες εστίες που εκδηλώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει όρθιο. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Οι φιλοξενούμενοι διανυκτέρευσαν στο δρόμο, ενώ σήμερα αναμένονται στο νησί δύο οχηματαγωγά και ένα πλοίο για τη φιλοξενία των πιο ευάλωτων ομάδων, αλλά και η τοποθέτηση των σκηνών για την προσωρινή στέγαση των υπολοίπων.

Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι διαπιστωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό. Ειδικότερα, από τους 35 που έχουν διαγνωστεί έχουν εντοπιστεί μόλις οι οκτώ και έχουν τεθεί σε καραντίνα μαζί με τις επαφές τους, που ιχναλατούνται.

Μπλόκα έχουν στήσει με κλούβες των ΜΑΤ οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο, στο δρόμο που οδηγεί από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, προκειμένου να μην επιτρέψουν να πλησιάσουν προς την Μυτιλήνη οι χιλιάδες μετανάστες, που έμειναν άστεγοι χθες βράδυ λόγω της νέας πυρκαγιάς στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια.

Έχει στηθεί επιχείρηση με λεωφορεία που φτάνουν από το ΚΥΤ προς τον δρόμο που βρίσκονται οι μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρουν αρχικά προς το Σίγρι, όπου θα δέσει εκεί το πρώτο πλοίο που θα φτάσει για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής και στη συνέχεια στα δύο αρματαγωγά, που αναμένεται να καταπλεύσουν μέσα στη μέρα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Στη Λέσβο έφτασε χθες κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ. Οι έρευνες για τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών είναι σε εξέλιξη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share