Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ηλεία - Εκκενώνεται ο οικισμός Δάφνη

Μια ανάσα από τα σπίτια

9 Σεπτεμβρίου 2020 19:20
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ηλεία - Εκκενώνεται ο οικισμός Δάφνη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή Κολοκυθάς, στον Δήμο Ήλιδας, στην Ηλεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στην Άνδρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Δάφνη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Patris News, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Φωτιά στην Κηφισιά

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (9/9/2020) στην Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ρεματιά στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Παλλάδος και Κοκκιναρά. Ωστόσο, ενεργή παραμένει η πύρινη κόλαση σε Ανάβυσσο, Καλύβια και Κερατέα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει και ομάδα εθελοντών.

Μάχη με τις φλόγες: Φωτιές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, αφού πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον δήμο Σαρωνικού, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Κολοκυθάς, στον δήμο Ήλιδας, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί, πριν από περίπου έξι ημέρες, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:



 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share