Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε για χρόνια την ανήλικη κόρη του

Ο 48χρονος είχε συλληφθεί το 2017

9 Σεπτεμβρίου 2020 12:49
Φρίκη στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε για χρόνια την ανήλικη κόρη του
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό άλλη μια υπόθεση, η οποία είχε σοκάρει πριν από περίπου 3,5 χρόνια την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Φρίκη και στα Ιωάννινα με 16χρονο να κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ένας 48χρονος Κρητικός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 6 μηνών, καθώς φέρεται να είχε βιάσει επανειλημμένα την ανήλικη κόρη του.

Ο 48χρονος πατέρας είχε συλληφθεί το 2017, καθώς φέρεται να βίαζε την κορούλα του, η οποία δεν είχε συμπληρώσει καν τα 14 έτη. Η φρικιαστική υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Τελικά, όπως αναφέρει το nea kriti στον 48χρονο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ποινή 12 ετών για αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ποινή 8 ετών για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση και ποινή ενός έτους για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο του επέβαλε, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. Η Έδρα αποφάσισε εξάλλου η έφεση του καταδικασθέντος να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι ο 48χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Η έφεσή του αναμένεται να εκδικαστεί μεθαύριο Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Φρίκη στη Ρόδο: 18χρονος βίασε τον 13χρονο αδελφό του

Ο απόλυτος χαμός επικρατεί στη Ρόδο, μετά την αποκάλυψη βιασμού ενός 13χρονου από τον 18χρονο αδερφό του, παρουσία συνομήλικου φίλο του. Η καταγγελία έγινε στις 20 Αυγούστου από την μητέρα τους που υποστήριξε ότι τα δύο παιδιά της αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο μεγαλύτερος γιος βίασε τον 13χρονο, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα χρόνο και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

‏Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια των κατηγορούμενων και κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι, ένα παιδικό εσώρουχο και δύο κινητά τηλέφωνα στο σπίτι του 47χρονου και στο σπίτι του δεύτερου έναν φορητό υπολογιστή.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός, αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα. Επιπλέον, διόρισαν και ψυχολόγο ως πραγματογνώμονα. Μάλιστα, να υπενθυμίσουμε, ότι ένας 48χρονος πατέρας βίασε την 18χρονη κόρη του.

Σοκ στην Κυψέλη: 49χρονος κατηγορείται ότι βίασε 11χρονο κοριτσάκι - Τον έπιασαν με το εσώρουχο και το μαχαίρι στο χέρι

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας 49χρονος που συνελήφθη στην Κυψέλη και κατηγορείται ότι επιχείρησε να βιάσει μια 11χρονη. Επίσης, ένας 45χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 28χρονη μπροστά στον 6χρονο γιο της.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούσιο, όλα ξεκίνησαν όταν γείτονες άκουσαν τις φωνές της ανήλικης χθες το βράδυ από τα ανοιχτά παράθυρα του διαμερίσματος στην Κυψέλη και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της Κυψέλης χτύπησαν την πόρτα του 49χρονου τρεις φορές. Κάποια στιγμή τους άνοιξε. Τον βρήκαν να φοράει μόνο το εσώρουχό του και να κρατάει στα χέρια του ένα μαχαίρι, ενώ το 11χρονο κοριτσάκι από τον Λίβανο ήταν πραγματικά έντρομο.

Οι αστυνομικοί πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων. Εκεί η ανήλικη εξήγησε στους ειδικούς ψυχολόγους ότι είχε δεχτεί επίθεση από τον 49χρονο, υποστηρίζοντας πως έπεσε πάνω της και προσπάθησε να τη φιλήσει. Το παιδί έμενε μαζί με τους γονείς του και τον 49χρονο στο ίδιο διαμέρισμα στην Κυψέλη. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή οι γονείς της έλειπαν.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί υπό ποιο καθεστώς η οικογένεια από τον Λίβανο έμενε μαζί με τον κατηγορούμενο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share