Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Μυτιλήνη

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

9 Σεπτεμβρίου 2020 00:04
Φωτιά στη Μυτιλήνη

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα το βράδυ σε περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βατούσας και στην περιοχή της Άντισσας, όπου για την κατάσβεσή τους επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με την συνδρομή οχημάτων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου.Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και στο Διδυμότειχο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, οι φωτιές καίνε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε: “Δύο μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή Σκαλοχωρίου – Βατούσας – Περιβολής. Επιχειρούν δυνάμεις της Π. Υ και του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Θα είμαστε όλο το βράδυ εκεί.

Φωτιά στη Ροδόπη

Φωτιά σε δασική έκταση στην Ξυλαγανή Ροδόπης ξέσπασε πριν από λίγη ώρα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 18 πυροσβέστες, εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου. Επίσης, μεγάλη πυρκαγιά καίει στο Καρπενήσι.

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης απέναντι από το λύκειο. Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι και στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού στην Ανατολική Μάνη.

Επί τόπου έσπευσαν 15 Πυροσβέστες με 6 οχήματα. Στην κατάσβεση της φωτιάς πήρε μέρος και ένα υδροφόρο όχημα του δήμου Ωραιοκάστρου. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ο υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Σπύρος Βαρσάμης, ο διοικητής Π.Υ. Ν. Θεσσαλονίκης, Νίκος Αθάνατος, ο διοικητής του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριακίδης, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου, Δαμιανός Ιωσηφίδης.

Φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Φωτιά ξέσπασε στις καλαμιές που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Καμένων Βούρλων κατά μήκος της εθνικής οδού.

Άμεσα στο σημείο επενέβησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από το Κλιμάκιο Αγίου Κωνσταντίνου και ένα από τη Λαμία που δεν άργησαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στο χώρο της πυρκαγιάς έφτασε επίσης τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας με τον Αντιδήμαρχο Καμένων Βούρλων Αντύπα Αντύπα και τον Προέδρο της Κοινότητας Δημήτρη Καραμανώλη για την αξιολόγηση της κατάστασης που ευτυχώς δεν πρόλαβε να δημιουργήσει κινδύνους για τις εγκαταστάσεις.

Από το Δήμο διατέθηκε επίσης υδροφόρα και σκαπτικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share