Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 6 κρούσματα από γάμο στην Κρήτη

1 διασωληνωμένος

5 Σεπτεμβρίου 2020 16:15
Κορωνοϊός: 6 κρούσματα από γάμο στην Κρήτη

Συναγερμό στις αρχές φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ένας ακόμη γάμος, αυτή τη φορά στην Κρήτη. Πίσω του άφησε 6 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1 είναι διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr πρόκειται για ένα γάμο, στον οποίο δεν παραβρέθηκαν περισσότερα από 70 άτομα, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου. Ενας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων που ήταν καλεσμένοι στο γάμο.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν κορωνοϊό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση. Να σημειώσουμε πως σήμερα είχαμε ακόμη έναν νεκρό από τον ιό.

Πέθανε ο Τζο Ουίλιαμς από κορωνοϊό

Ο πρώην πρωθυπουργός των Νήσων Κουκ, Τζο Ουίλιαμς, πέθανε στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι νεοζηλανδικές αρχές.

Ο Ουίλιαμς, 85 ετών, ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ζηλανδία, είναι ο 24ος νεκρός που καταγράφεται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας. Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Όκλαντ τη 13η Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης του SARS-CoV-2 στη Νέα Ζηλανδία, χώρα που έζησε 102 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα.

Ο Τζο Ουίλιαμς εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο των Νήσων Κουκ το 1968 και έγινε πρωθυπουργός του αρχιπελάγους αυτού του νότιου Ειρηνικού για τέσσερις μήνες το 1999. Ήταν γιατρός, διακεκριμένο στέλεχος των υπηρεσιών υγείας τόσο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και στις Νήσους Κουκ.

Θρήνος: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός σε ηλικία 59 ετών

Θρήνο φέρνει ο θάνατος αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, ενώ στο έλεος του Θεού βρίσκεται αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός.

Ο Τουρκογερμανός ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ, που υποδύθηκε τον πρώτο ρόλο στις ταινίες «Soul Kitchen» και «Head-On» (ελλ. τίτλος «Μαζί ποτέ»), πέθανε στο Βερολίνο σε ηλικία 59 ετών, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το θέατρο Μαξίμ Γκόρκι του Βερολίνου.

«Δυστυχώς, μπορώ να επιβεβαιώσω τον θάνατο του Μπιρόλ Ουνέλ. Πέθανε χθες (Πέμπτη) στο Βερολίνο από τις συνέπειες μιας σοβαρής ασθένειας», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του θεάτρου.

Ο Μπιρόλ Ουράλ γεννήθηκε στην Τουρκία το 19Θρήνο φέρνει ο θάνατος αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο61 και μετανάστευσε στη Γερμανία μαζί με τους γονείς του.

Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ανόβερου και υποδύθηκε διάφορους ρόλους σε θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, κυρίως στη διάσημη αστυνομική σειρά Tatort.

Όμως έγινε ευρύτερα γνωστός με τους ρόλους που υποδύθηκε στις ταινίες του Γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου. Είχες ένα φως μέσα σου που πάντοτε με εξέπληττε», έγραψε ο Φατίχ Ακίν στο Instagram μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Στο «Μαζί ποτέ» (2004) ο Ουνέλ ενσαρκώνει έναν περιθωριακό αλκοολικό που δέχεται να παντρευτεί μια νεαρή Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής η οποία θέλει με κάθε τρόπο να ξεφύγει από την παραδοσιακή, θρησκευόμενη οικογένειά της.

Έλαβε πολλά βραβεία ερμηνείας στην Ευρώπη για τον ρόλο αυτόν ενώ η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου (Μπερλινάλε).

Ο Ακίν και ο Ουνέλ θα ξανασυνεργαστούν το 2010 στο «Soul Kitchen», μια ωδή στην επιμειξία που έλαβε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ της Βενετίας (Μόστρα). Στην ταινία, ο Ουνέλ υποδύεται τον οξύθυμο μάγειρα ενός εστιατορίου του Αμβούργου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share