Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γάμο στην Χαλκιδική από θετικό κρούσμα

Τι συνέβη;

3 Σεπτεμβρίου 2020 14:33
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γάμο στην Χαλκιδική από θετικό κρούσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση προκλήθηκε μετά από γάμο στη Χαλκιδική, όταν υπήρξε ενημέρωση για θετικό τεστ κορωνοϊού καλεσμένου, το οποίο όμως στη συνέχεια βγήκε... αρνητικό!

Πρόκειται για γάμο που έγινε στον δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οπως αναφέρει το parallaxi.gr, εντός της εκκλησίας ήταν μόνο 50 άτομα αλλά στο γλέντι και στα σπίτια των νεονύμφων ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος.

«Εμείς είχαμε φροντίσει να υπάρχουν μάσκες, δεν μπορούσαμε όμως να ξέρουμε αν φορούσε ο κόσμος εντός του ναού όπως και στο γλέντι. Στα τραπέζια είχαμε φροντίσει να είναι 4 άτομα. Πήραμε όσα μέτρα έπρεπε να ληφθούν», ανέφερε η μητέρα της νύφης στην parallaxi.

Η αναστάτωση ξεκίνησε όταν η μητέρα του κουμπάρου, η οποία παραβρέθηκε στον γάμο, τη Δευτέρα, κατά την επιστροφή της στην εργασία της και αφού υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα δύο επόμενα τεστ στα οποία υπεβλήθη βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζευγάρι των νεονύμφων αλλά και των κουμπάρων που υπεβλήθησαν σε τεστ ήταν αρνητικοί. Σε έλεγχο για κορωνοϊό υποβλήθηκαν και άλλοι καλεσμένοι του γάμου, όπως είχε συμβεί και σε αντίστοιχο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη!

«Έρωτας με μάσκα και χωρίς φιλιά» - Αυτές είναι οι απαντήσεις που ψάχνετε

Αν ψάχνετε απαντήσεις για το πώς θα κάνετε έρωτα... στην εποχή του κορωνοϊού, τότε η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά σας τις έχει διαθέσιμες, τονίζοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκες και να αποφεύγουμε τα φιλιά.

«Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορωνοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τερέζα Ταμ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια εποχή όπου ο ιός έχει «εκτοξεύσει» άλλους τρόπους ερωτικής επικοινωνίας.

«Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας», πρόσθεσε.

Αλλά όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές με έναν σύντροφο που κινδυνεύει ή με τον οποίον δεν συζούν θα πρέπει να «αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει την μύτη και το στόμα».

Σύμφωνα με την Ταμ, όλοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ ή «άλλων ουσιών ώστε οι ίδιοι και ο/η σύντροφός τους να μπορούν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση».

Η Ταμ επεσήμανε ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή πιθανότητα» μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων. Μολαυτάτα συνέστησε τη χρήση προφυλακτικού.

Στον Καναδά ο αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού ανήλθε χθες σε 129.705, περιλαμβανομένων 9.171 θανάτων.

Σχεδόν το 90% όσων νόσησαν έχουν ιαθεί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share