Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Συναγερμός!

3 Σεπτεμβρίου 2020 14:11
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αρχαία Ολυμπία και, συγκεκριμένα, την περιοχή του Ξηροκάμπου, σημαίνοντας το συναγερμό στην Πυροσβεστική, ενώ φωτιά υπήρξε και στα Φάρσαλα.

Στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Αρχαία τραγωδία στις Μυκήνες: Η φωτιά έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο και προκάλεσε ζημιές

Σε... αρχαία τραγωδία μετατράπηκε η φωτιά στις Μυκήνες, που μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο προς το βράδυ της Κυριακής (30/8), αλλά δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο, παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή ανατολικά του Θησαυρού του Ατρέα, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου, σε χορτολιβαδική έκταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων όμως που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την χαράδρα του Χάβου και μπήκε στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο.

Άμεσα εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από επισκέπτες και στην συνέχεια για λόγους ασφαλείας και από τους φύλακες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν, μετά από μεγάλη προσπάθεια, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μετά τις 21:30.

φωτιά στις Μυκήνες δάσος

φωτιά στις Μυκήνες βουνό

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

φωτιά στις Μυκήνες αρχαία τραγωδία

φωτιά στις Μυκήνες αρχαιολογικός χώρος

Σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία ήταν τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπήρξαν γεμάτες με νερό δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Δείτε βίντεο και δηλώσεις:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share